Vi trenger kommentatorer

Det er viktig å oppdatere nye lesere raskt.

FIKK KRITIKK:  I går kritiserte tidligere NRK-redaktør og IJ-instituttleder Frode Rekve NRK for å bruke egne kommentatorer for mye, blant andre Knut Magnus Berge (bildet). Foto: NRK
FIKK KRITIKK: I går kritiserte tidligere NRK-redaktør og IJ-instituttleder Frode Rekve NRK for å bruke egne kommentatorer for mye, blant andre Knut Magnus Berge (bildet). Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Instituttleder Frode Rekve ved Institutt for journalistikk kritiserer NRKs bruk av egne kommentatorer under 22. juli-rettssaken i en kronikk i Dagbladet i går. I den forbindelse vil vi gjerne si litt om tankene bak vår bruk av kommentatorer under den ti uker lange prosessen.

For det første knyttet vi til oss egne ekspertkommentatorer med lang erfaring fra områder som jus og psykiatri. Disse kunne bidra til faglig innsikt i kompliserte juridiske og rettsmedisinske spørsmål i saken. Vi brukte også eksperter fra samfunnsvitenskap, politikk og andre områder når dette var aktuelt. Dernest engasjerte vi en samfunnsbevisst kommentator uten journalistbakgrunn (Shabana Rehman) - hun kom jevnlig med betraktninger om 22. juli-saken underveis i de ti ukene.

I tillegg kom altså våre egne kommentatorer - og det er viktig å huske at disse hadde en annen rolle enn de som før er nevnt. I en rettsprosess på ti uker er det lange dager og mye som skal forklares og oppsummeres etter som saken skrider fram. Ikke fordi vi tror folk er dumme, men fordi det faktisk er slik at mange kommer til underveis i en rettsdag eller er interessert i en kort oppsummering av det som har skjedd eller kommer til å skje i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer