- Vi trenger noen som er litt småtjukk og treig

Slik fikk Peter jobb på «Rottatouille».

(Dagbladet.no): En ny Pixar-animasjonsfilm får som regel de største komikerne og skuespillerne til å slåss om å få låne stemmene sine til de mest sentrale karakterene.

I den amerikanske utgaven av «Rottatouille» finner vi for eksempel navn som Peter O\'Toole, Brad Garrett, Will Arnett og Janeane Garofalo. Men det finnes også et par unntak fra stjernelista.

Da Pixar skulle lage midlertidige animasjoner av figurene brukte de deres egne animatører til å legge stemmer på karakterene. Og et par av dem gjorde en så god jobb at de fikk beholde rollen på permanent basis.

Blant dem som overbeviste regissør Brad Bird var Pixar-arbeideren Peter Sohn. Han hadde ingen skuespillererfaring før han la på stemmen til rotta Emile.

- De sa «vi trenger noen som er litt småtjukk og treig, og tenkte du ville være perfekt», sier Sohn i videoen over.

Lou Romano - som tidligere har jobbet som produksjonsdesigner på «De utrolige» - fikk også rollen som Linguini på permanent basis etter å ha overbevist på prøvene.

Dagbladets anmelder Vegard Larsen trillet terningkast fem for «Rottatouille»:

«Selve spenningskurven og oppbygningen er relativt opplagt, men filmen krydres med overraskende enkeltsekvenser, velfundert slapstick og morsomme kommentarer. Innenfor sin sjanger er «Rottatouille» nær det perfekte, og stadfester Pixar sin posisjon som animasjonsfilmens mesterkokker».