Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi tror på Melby og Røslands ønske om at flere skal komme seg ut i marka. Men aktivitetssoner er ikke svaret

Byrådet skaper usikkerhet om aktivitetssoner.

For dårlig avklart: Det er ikke godt nok avklart om den foreslåtte sonen lar seg gjennomføre innenfor markalovens formål, skriver Rina Mariann Hansen og Frode Jacobsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
For dårlig avklart: Det er ikke godt nok avklart om den foreslåtte sonen lar seg gjennomføre innenfor markalovens formål, skriver Rina Mariann Hansen og Frode Jacobsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nåværende byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og miljøbyråd Guri Melby (Venstre) gir i et innlegg her i Dagbladet uttrykk for at engasjementet mot aktivitetssoner i marka er både usaklig og ubegrunnet. Det er byrådet selv som har ansvaret for den usikkerheten som er skapt. Arbeiderpartiet har ikke noe annet valg enn å gå mot det som byrådet har foreslått.

Aller først: Vi tror på både Melbye og Røsland når de skriver at de ønsker at flere skal komme seg ut i marka. Det ønsket deler vi, men aktivitetssoner er ikke svaret.

Byrådet har gjennom sine plankart og forslag skapt stor usikkerhet om hva som kan tillates, hva som kan bygges og hvor det kan bygges. De sonene er som er tegnet inn i plankartet er for store og for diffuse, og bidrar til mange opplever at intensjonene bak markaloven er truet. Det vises her blant annet til at store deler av Nøklevann og området inn mot Kattisa er tegnet inn uten at det er antydet hva slags anlegg som her er tenkt. Det samme gjelder området inn mot Lutvann og andre steder.

Det er ikke godt nok avklart om den foreslåtte sonen lar seg gjennomføre innenfor markalovens formål. Forslaget om aktivitetssoner er ikke egnet til å få fortgang med å få bygd ut ønskede idrettsanlegg og legge til rette for et godt idretts- og friluftsliv i marka.

Det kan også virke som om Høyre og Venstre ikke legger samme innhold i disse sonene. I en debatt nylig sa Høyres gruppeleder at det for eksempel dreier seg om skateanlegg, mens Venstres Melby sa det var rullestolramper. At det er forvirring om definisjonen er utelukkende byrådets fortjeneste.

Byrådet burde lagt frem en juridisk vurdering av disse foreslåtte sonene sammen med kommuneplanen. Arbeiderpartiet kan derfor ikke støtte aktivitetssonene i den form som er foreslått av byrådet i saken som ligger til behandling i bystyret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!