Vi vant en 3. plass

Malin Reitan (10) tømte hodet for alle tanker og gikk rett på scenen foran millioner av tv-seere. _|Nå er jeg kjempeglad at det er over, sier Malin.

HASSELT (Dagbladet): - Jeg tenkte ikke på noen, sa Malin minutter etter at hun sang Norges Melodi Grand prix jr-bidrag «Sommer og skolefri» til 20 i stil.

Og det var tydelig at Malins innsats fenget. Stemmegivingen ble et drama med en jevn strøm av poeng til Norge. Sverige og Danmark ga Malin til og med 12 poeng hver.

Malin måtte likevel til slutt se seg slått av Hviterussland og Ksenia Sitnik, som stakk av med førsteplassen og spanske Antonio José som fikk nest flest stemmer.

Men Malin var kjempefornøyd med tredjeplassen.

- Jeg kan ikke tro jeg kom på tredjeplass og at jeg fikk poeng av alle landene. I natt skal vi på fest med alle deltakerne, sier hun til Dagbladet.

Gjengen hun hadde med seg kunne nesten ikke tro det var sant at det hele var over seint i går kveld.

Uten nerver

En time etter at Melodi Grand Prix jr. gikk på lufta i går kveld, var det Malin Reitans tur som nummer 14 ut. Hun og danserne gjennomførte sang og shownummeret akkurat som vi har sett det på prøvene her nede denne uka.

STORFORNØYD: Malin Reitan kom på 3. plass i Melodi Grand prix jr, til stor jubel fra hennes mange fans. Foto: Anders Grønneberg
STORFORNØYD: Malin Reitan kom på 3. plass i Melodi Grand prix jr, til stor jubel fra hennes mange fans. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Selv om flere tusen satt i salen og utallinge millioner så direktesanding, påvirket det ikke Malin. Nervene, som hun lovet alle å legge fra seg i garderoben, ble aldri med på scenen, i hvert fall var det ingen som så dem. Heller ikke danserne var affektert av dette enorme sirkuset.

- Det gikk kjempebra, synes jeg. Det var artig.

- Du var ikke nervøs?

- Jo, bare litte grann, sier Malin, som klarte det hun lovet, å holde nervene under kontroll.

- Nå er jeg glad for at det hele er over, sier hun.

Huset fullt av fans

Hjemme hos Hanne Nilsen på Selsbakk, ved Trondheim, var huset fullt av venner og fans av Malin.

- Malin gjorde en fantastisk jobb, som hun alltid gjør. Vi heiet henne fram med flagg og fløyter. Jeg skal love at det er jubel i huset, sa Hanne Nilsen i går kveld til Dagbladet.

Plateselskapet Norwave har allerede slippet cd-en med alle 16 MGP-jr-låtene. Tidligere år har dette vært en plate som har hatt et bra salgstall i de landene der den er blitt gitt ut.

Aldri har Melodi Grand Prix jr. vært større. Det var aldri meningen at barne-GP-showet skulle puste den 50 år gamle originalen i ryggen, men det er et faktum.

_|Produksjonsmessig er årets MGP jr-show nesten på høyden med den voksne utgaven av Melodi Grand Prix. Det begynte for fem år siden mellom de nordiske landene, men nå er 16 land med. Det kommer flere og flere land med for hvert år, og sendingen blir sendt til flere enn de landene som er med, sier Svante Stockselius, leder for den europeiske tv-unionen (EBU).