KUNSTNERNAVN: Verken Jonas Alaska (t.h.) eller Mikael Paskalev heter det de kaller seg på scenen. Førstnevnte heter Jonas Aslaksen, mens Paskalev egentlig heter Jean Mikhael Paskal Skaaden. Foto: Øistein Norum Monsen
KUNSTNERNAVN: Verken Jonas Alaska (t.h.) eller Mikael Paskalev heter det de kaller seg på scenen. Førstnevnte heter Jonas Aslaksen, mens Paskalev egentlig heter Jean Mikhael Paskal Skaaden. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

- Vi var nok de eneste kule som droppa graduation day

Bylarm-aktuelle Mikael Paskalev og Jonas Alaska skulle bli uteksaminert av Beatles-legenden Paul McCartney.

(Dagbladet): Januar i år fortonet seg som en over gjennomsnittlig grei måned for bestekompisene Jonas Alaksa og Mikael Paskalev.

Først vant Jonas Alaska Spellemann-pris i kategorien årets nykommer, så ble Paskalev hedret med NRKs Urørt-pris ei knapp uke etterpå.

Nå er de begge Bylarm-aktuelle, med konserter på torsdag og lørdag.  Ikke bare med sitt eget prosjekt, men også med hverandres. For helt siden de møttes på Paul McCartneys talentskole Liverpool Instutute of Performing Arts (LIPA) for snart fire år siden, har de hospitert i hverandres band.

- Det er helt topp. Det gjør at jentene hyler ekstra høyt. Pluss at Jonas er flink, da, sier Paskalev til Dagbladet mens han gliser bredt.

Stakk fra McCartney I vår ble guttene uteksamintert av Beatles-legendens stjernesskole. McCartney skulle være til stede og hilse alle studentene adjø.

Men stjernemøtet var ikke så viktig for duoen Paskalev og Alaska. De dro heller en tur hjem til Norge for å drive reklame for Sommerfesten på Giske utenfor Ålesund.

- Vi var nok de eneste kule som droppa graduation day, sier Alaska, som likevel hadde møtt og fått skryt av McCartney ved en tidligere anledning, og ler.

Paul McCartney during the 54th annual Grammy Awards on Sunday, Feb. 12, 2012 in Los Angeles. (AP Photo/Matt Sayles)
Paul McCartney during the 54th annual Grammy Awards on Sunday, Feb. 12, 2012 in Los Angeles. (AP Photo/Matt Sayles) Vis mer

Mens Paskalev er fornøyd med å få litt veiledning og råd på veien av Jonas Alaska, mener sistnevnte at kompisen kan hanke inn den samme Spellemann-statuetten som han selv fikk til neste år.

- Selv om jeg ikke sitter på alle svarene, så har vi jo en tett dialog og snakker om ting og tang som er relevant for musikerkarrieren. Jeg er sikker på at Mikael kan bli årets nykommer til neste år, sier Alaska, og sikter til Paskalevs debutalbum som kommer til høsten.

Kjærestepar Men det er ikke bare Paskalev som er med i bandet til Jonas Alaska, og omvent. Spellemann-vinneren har også med seg kjæresten Merete Pascual, som går under artistnavnet Billie Van, i tillegg til mer kjente aartister som Thom Hell og Martin Horntveth.

Å blande kjærestepar inn i bandet er ifølge Paskalev helt uproblematisk.

- Jeg digger å reise rundt med dem. Og Merete er nok like glad i meg som hun er i Jonas, så det går helt fint, sier Paskalev.

OSLO  20120207.
Thom Hell synger både om bruddet med Marit Larsen og sin nyfunne kjærlighet på sin nye plate "Suddenly Past", der han prøvde å gå utenfor komfortsonen som ble skapt av to Spellemann-priser for de to siste skivene sine. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OSLO 20120207. Thom Hell synger både om bruddet med Marit Larsen og sin nyfunne kjærlighet på sin nye plate "Suddenly Past", der han prøvde å gå utenfor komfortsonen som ble skapt av to Spellemann-priser for de to siste skivene sine. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer