- Vi var utrolig heldige

Kurt Nilsen og samboeren Kristine Jacobsen fikk seg en kraftig støkk da de ble påkjørt bakfra i går. Men Kurt lover konsert neste uke - om han så må stille med nakkekrage.

BERGEN/OSLO (Dagbladet) - Jeg har fått meg en kraftig smell, sier Kurt til Dagbladet.

Etter den massive oppmerksomheten han har fått de siste ukene, skulle Kurt og Kristine bruke hans første frihelg på lenge til shopping. De hadde skaffet barnepass og var på vei til Bergen sentrum for å kjøpe ei penskjorte til Kurt. Da skar plutselig en bil ut foran dem på motorveien.

Påkjørt bakfra

- Heldigvis klarte vi å stoppe, for de foran oss hadde en liten unge i bilen, sier Kurt. Bilen de bråbremset for, kjørte videre. Kurt og samboeren ble påkjørt bakfra i en kjedekollisjon og ble sendt med ambulanse til legevakta. Ulykken skjedde i Helleveien ved Sandviken sykehus i Bergen klokka 14.08.

- Egentlig var vi utrolig heldige, tenk om det hadde vært en trailer som kom bak oss. Da hadde det ikke blitt noen konsert neste onsdag, sier Kurt, som etter planen skal spille på Rockefeller i Oslo da. Men å avlyse konserten kommer ikke på tale.

- Nei, ikke prøv deg. Den konserten skal gjennomføres, om det så blir med støttekrage. Og jeg lover at den skal bli bra!

- Du har ikke krage nå?

- Nei, jeg får klaustrofobi av slike krager. Men jeg skal love deg at jeg har fått i meg en del smertestillende i dag, sier Kurt.

Flere legesjekker

Det var i går for tidlig å si om Kurt hadde pådratt seg nakkesleng, og han må nok regne med flere legesjekker. Etter at Kurt var ferdig på legevakta i går, forsvant han ut bakveien og inn i bilen til en kompis.

- Jeg orket ikke å snakke med pressen da, sier han. Den eneste Kurt slapp inn på legevakta, var bandkompisen Knut Flesnes. Han fikk sjokk da han hørte om ulykken.

- Jeg ble helt satt ut og heiv meg i bilen. Men det er godt å konstatere at det gikk bra med Kurt, sier Flesnes.

Bilen paret brukte, var en Opel Vectra som Kurt ga til samboeren i julegave. Hun er den eneste av de to som har sertifikat. Hun kjørte opp i fjor høst.

- Det var litt ergerlig med den bilen, da. Men det viktige er at det gikk bra med de to, sier Flesnes.

Da Dagbladet traff Kurt i går kveld, tok han imot hjemme i sitt splitter nye studio. Det innreder han i kjelleren hjemme. Kurt ber oss innstendig om ikke å fotografere den stive halsen hans.

- Dere har vel mer enn nok bilder av meg fra før.

Showcase i Oslo

Det er solgt 1000 billetter til konserten i Oslo onsdag neste uke. Arrangementet fungerer også som en showcase for utenlandske agenter.

På grunn av stor etterspørsel blir det også en ekstrakonsert dagen før.

Det knytter seg store forventninger til hvilken type verdenslansering Kurt vil få. Ifølge Kurts manager, Jan Fredrik Karlsen, vil konsertene gå som planlagt:

- Det er bare å prise seg lykkelig over at det gikk som det gikk. Jeg har snakket med Kurt mange ganger, og han er ved veldig godt mot. Ulykken vil ikke få konsekvenser for konserten, sier Jan Fredrik Karlsen.

Det er ennå ikke avklart hvem som kommer til showcasen, men det kan være aktuelt for Simon Fuller å være til stede.

Fuller er mannen bak «Idol»-konseptet, Spice Girls og popstjernefabrikken 19 Management.

KJEDEKOLLISJON: Slik så det ut etter kjedekollisjonen i Helleveien i Bergen i går ettermiddag. Bilen til Kurt Nilsen og samboeren Kristine Jacobsen er den nærmeste.
LETTET: Jeg har fått meg en kraftig smell, sa Kurt Nilsen. Bilen han satt i ble påkjørt.
LEGESJEKK: Kurt Nilsen og samboeren Kristine Jacobsen måtte innom legevakta i Bergen etter sammenstøtet.