- Vi vekket en mann fra koma

Roxette-Gessle hevder han har en spesiell musikkopplevelse.

SYKEHUSTRUBADUR:  På 70-tallet var Per Gessle omreisende sykehustrubadur i en periode. En gang de spilte skal en mann ha våknet fra koma, hevder den svenske musikeren. Om det var tilfeldig eller ikke, sier han derimot ingenting om. Foto: Arne V. Hoem
SYKEHUSTRUBADUR: På 70-tallet var Per Gessle omreisende sykehustrubadur i en periode. En gang de spilte skal en mann ha våknet fra koma, hevder den svenske musikeren. Om det var tilfeldig eller ikke, sier han derimot ingenting om. Foto: Arne V. Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Per Gessle (55) er for mange synonymt med Roxette, men til det svenske radioprogammet «Hallå P3» har han nå fortalt om tida da han ennå gikk på videregående skole og sammen med en kamerat reiste rundt som trubadur.

- Koma I åtte måneder reiste de to rundt og spilte på ulike sykehus, og på ett av dem hevder musikeren å ha fått en meget spesiell opplevelse.

- Vi vekket en mann fra koma en gang på et sykehus. Han hadde ligget i koma i noen måneder og jeg tror vi spilte «Streets of London» eller noe, og helt plutselig begynte han å røre på seg og mange leger kom springende, sier Gessle i radioprogrammet, som Expressen gjengir.

Det var på 70-tallet at Gessle var omreisende sykehustrubadur, noe han beskriver som svært lærerikt.

- Musikkens makt Om det var tilfeldig at pasienten våknet fra koma akkurat da Gessle sang og spilte sier historien ingenting om, men det var i alle fall tilfeldig at Gessle var akkurat der.  Trubadurene ble nemlig kastet ut rett etterpå da det viste seg at de var på feil avdeling.

- Vi trodde at vi skulle dit, men egentlig skulle vi ikke det, så det var nok en liten mening med det. Musikkens makt, sier han ifølge Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer