- Vi velger å se dette som positivt

«Lange flate ballær 2» er allerede piratkopiert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Lange flate ballær II» er sett av nærmere 200 000 nordmenn på kino - men hvor mange kommer til å se den ulovlig på nettet? Det er spørsmålet produsentene av filmen stiller seg, etter at en piratkopi av filmen i går dukket opp på torrentsiden Norbits.

Filmen er lagt ut på nettsiden av en eller flere personer som har filmet med et kamera i kinosalen. Det har aldri tidligere skjedd at en norsk spillefilm har blitt piratkopiert på denne måten.

Produsent Espen Horn tar imidlertid lekkasjen med stoisk ro.

Ingen trussel

- Vi velger å se dette som noe positivt, og tar det som et kompliment at noen orker å smugle med seg et kamera inn i kinosalen og deretter legge videofila ut på nettet. Det viser at vi har laget noe det er interesse for, sier Horn til Dagbladet.no.

Siden i går har over 300 personer lastet ned filmen fra Norbits. Lekkasjen betyr trolig at det bare er et spørsmål om tid før kopien også er tilgjengelig på større torrentsider som The Pirate Bay.

- Det er selvfølgelig leit for butikken at man ikke har full kontroll over produktet man har skapt. Men filmen ligger ute i så dårlig kvalitet at det ikke er noen trussel mot dvd-salget. Den dårlige kvaliteten kan også ha gjort at flere i stedet valgte å gå på kino for å se den, tror produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer