Vi velger lavkarbo i bokhandelen

Sukkerfrie bestselgerbøker.

KARBOFATTIG SUKSESS: Legen Sofie Hexeberg har gitt ut to bøker om lavkarbo-mat.
Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KARBOFATTIG SUKSESS: Legen Sofie Hexeberg har gitt ut to bøker om lavkarbo-mat. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Kanskje er det nyttårsforsettene som har gjort seg gjeldende for mange. Uansett er det tydelig at mange bokkjøpere har karbohydrater på hjernen for tida.

Kokeboka «Bakeglede uten sukker» av Annika Rogneby er ukas øverste nykommer på boklista for generell litteratur, og suser inn på en fjerdeplass.

Boklista for uke fem ble offentliggjort i dag, og på sjetteplass finner vi Martin Ingvars «Hjernen styrer vekten din».

Deprimert anmelder
I tillegg holder lavkarbodronningen Sofie Hexeberg stand på andreplass, med «Frisk med lavkarbo: 100 oppskrifter», som hun har skrevet sammen med Gunn-Karin Zakariassen. Kokeboka er en oppfølger til salgssuksessen «Frisk med lavkarbo: Nytt liv med riktig mat», som klatrer ett hakk opp til niendeplass, etter 38 uker på lista.

Dagbladets Jan Omdahl var heller lunken i omtalen da han anmeldte Hexeberg-kokeboka sammen med to andre bøker i forrige måned. «Det er rett og slett grenser for hvor mye kyllingbryst og linser et menneske kan sette i seg før det blir deprimert,» skrev han.

Kaker uten sukker
Annika Rognebys nye bestselger var derimot ikke blant de anmeldte bøkene. Og «Bakeglede uten sukker» har kanskje fristet nettopp dem som er lei av kyllingbryst og linser.

Hun serverer oppskrifter på kaker og desserter - fritt for både sukker og gluten.

På boklista for skjønnlitteratur er det bare små endringer denne uka. Jan-Erik Fjells «Tysteren» og Cecilia Samartins «Mofongo» ligger trygt på henholdsvis første- og andreplass. Jennifer Cody Epstein debuterer på sjuendeplass med romanen «Maleren fra Shanghai».