Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vi velger NRK i krig

Hvis det plutselig skjer noe dramatisk i nyhetsbildet, velger flertallet NRK. Men forskjellen er så liten at TV2 bør være fornøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bare fire prosents overtak på MMIs meningsmåling, bør uttrykningssjefene i NRK frykte konkurransen. Av dem som har tilgang på alle kanaler velger 40 prosent statskanalen hvis krig bryter ut eller en passasjerbåt går på grunn. 36 prosent sier de skrur på TV2. Av de utenlandske «breaking news»-kanalene er det CNN som står sterkest. Hele 16 prosent velger Ted Turners stasjon, som i Irak-krigen ble utkonkurrert av Fox News. For nordmenn derimot er det BBC som er alternativet. Fem prosent følger det britiske flaggskipet når det brenner i verden.

- Folk velger fortsatt den etablerte statskanalen, men forskjellen er ikke stor. Vi ser også her at de unge velger TV2 mens de eldre sverger til NRK, sier statsviter Håkon Kavli i MMI.

Overrasket

Utenriksredaktør Gro Holm i NRK, som stadig sender reportere ut i felten, er ikke helt fornøyd med tallene.

- Det er positivt at de fleste velger NRK, men jeg er faktisk overrasket over at differansen til TV 2 ikke er større. I de daglige nyhetssendingene er forskjellen mellom de to kanalene større, og vi hadde klart størst oppslutning i dekningen av 11. september og Irak-krigen.

Hvorfor?

- Jeg tror årsaken til at NRK er ledende på de store hendelsene, er at vi har et mye større apparat når det gjelder utenriksdekningen. Vi er mer like TV 2 i dekningen av innenriksstoff, sier Holm.

Nærmer seg

TV2s informasjonssjef er også litt overrasket. - Så raskt som vi er på pletten når det skjer noe dramatisk, hadde jeg trodd at vi skulle ligge enda høyere. Vår ambisjon er å være først ute med korrekt informasjon. Vi har høy beredskap og gang på gang slår vi NRK med å være først ute. Mitt inntrykk er at vi har høy oppslutning når det gjelder dramatiske nyheter som Sleipner-ulykken og 11.september, mens folk tyr til statskanalen i offeisielle anledninger som Kronprinsbryllupet, sier Geir Mikalsen.

VINNER: NRK og Åsne Seierstad.
NÆRMER SEG:</B> TV2 og Lene Østby.