DEBATT

Debatt: Venstres vei

Vi velgere og folkevalgte føler et svik

Farvel til Venstre efter 33 år.

VIL IKKE MER: Venstres nåværende ståsted ute på høyre fløy, med flere unge, liberale i ledelsen på bekostning av en bredere og distriktsriktig profil, gjør at jeg ikke lenger ønsker å være med, skriver mangeårig venstrevelger. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
VIL IKKE MER: Venstres nåværende ståsted ute på høyre fløy, med flere unge, liberale i ledelsen på bekostning av en bredere og distriktsriktig profil, gjør at jeg ikke lenger ønsker å være med, skriver mangeårig venstrevelger. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Venstre har vært mitt parti i mye over en generasjon. Som ganske ung imponerte Bent Røiseland meg, særlig under Kings Bay-saken. Jeg meldte meg inn i 1985, men hadde lenge vært påvirket av den dyktige Venstre-lederen Eva Kolstad som satte miljøet først. Og som skolemenneske tiltrakk skolepolitikken meg.

Jeg har vært folkevalgt som bydelsutvalgsmedlem fra 1989 til dags dato, sittet i bystyret i 12 år, vært medlem av Fylkeslandbruksnemnda, NRK-råd, Havnestyre, ligningsnemnd, bankstyre, driftsstyrer, Venstres landsstyre. Jeg er leder i Nettverk for seniorer i Venstre og sitter som BU-nestleder i Venstres ordførernettverk.

Det har vært en spennende og givende reise i et parti som har kjempet for demokrati, skole for alle, miljø, raushet og varme i samfunnet. I tillegg til Eva Kolstad har jeg hatt stor glede av samarbeidet med Halfdan Hegtun, Olaf Kortner og Lars Sponheim.

Vemodig er det nå å si takk for seg. Det gjør jeg selv om jeg er i en valgperiode. Og det etter en prosess som har tatt tid.

Mitt hovedankepunkt er Venstres inntreden i en regjering med Frp, et parti hvis folkevalgte jeg respekterer, men hvis grunnsyn hva gjelder kultur, miljø og innvandring jeg har vanskelig for å akseptere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer