Anmeldelse: Neil Young - «Homegrown»

Vi ventet 45 år på denne

Mye fint på Neil Youngs bortgjemte album, men noe virker i overkant «hjemmeavla».

NYTT ALBUM: Neil Young, her på Norwegian Wood-festivalen i 2009, gir ut «nytt» album , 45 år etter at det ble spilt inn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT ALBUM: Neil Young, her på Norwegian Wood-festivalen i 2009, gir ut «nytt» album , 45 år etter at det ble spilt inn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Neil Young har gitt ut mye «rart» de siste åra, men «Homegrown» har ihvertfall en interessant historie. Det fins en plausibel forklaring på at albumet som ble spilt inn - analogt - i 1974 og 1975 ikke kommer ut før nå, nærmere bestemt fredag 19. juni.

«Harvest»

Det skulle være en naturlig oppfølger til «Harvest» (1972), storselgeren med låter som «Heart of Gold» og «The Needle and the Damage Done». Coveret var ferdig, og det var rett før utgivelse. I stedet kom «Tonight's The Night» (1975) og tre andre album ut før «Comes A Time» (1978) tok opp tråden fra «Harvest» musikalsk.

- Dette er den manglende lenka mellom «Harvest» og «Comes A Time» (1978), sier Neil sjøl om abumet. Han sier også at han rett og slett ikke orket å høre på det.

For personlig

- Det var for personlig. Det skremte meg. Damage done! har han også uttalt om albumet. Han ville bare gå videre etter det mislykte forholdet til Carrie Snodgress, som hadde trukket seg tilbake fra skuespilleryrket for å pleie deres felles sønn Zeke - som ble født med en hjerneskade. Snodgress døde i 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer