- Vi vet at dere mest sannsynlig er dumme nok til å klikke på det idiotiske pisspreiket

Trykket klikkhoreinnrømmelse i CNN-redaktørs navn.

(Dagbladet): Satire kan være er en vanskelig øvelse for verdens moroklumper. For andre er det vanskelig å skille mellom satire og virkelighet.

Det fikk CNNs digitalredaktør Meredith Artley oppleve da satirenettstedet The Onion lagde et fiktivt leserinnlegg i hennes navn og publiserte det på nettsida si i går.

Under tittelen «La meg forklare hvorfor Miley Cyrus' VMA-opptreden var hovedoppslaget vårt i morges», forfattet The Onion en tekst hvor de harsellerte med at CNN på et tidspunkt i går morges amerikansk tid hadde viet toppsaken, selve hedersplassen, til Miley Cyrus' pikante VMA-sceneopptredenen.

Idiotisk pisspreik «Som redaktør av CNN.com vil jeg at våre lesere skal vite dette: Det eneste dere fungerer som for oss, og alltid vil fungere som for oss, er øyeepler. Jo flere øyeepler som er rettet mot innholdet vårt, jo mer penger kan vi kreve. Punktum. Og hvis det er mulig for oss å få enda flere øyeepler på innholdet vårt, betyr det at jeg har gjort jobben min, som igjen betyr at jeg får ros fra sjefene mine, som igjen oppmuntrer meg til å sette enda mer idiotisk pisspreik på trykk på nettsida vår. Jeg nøler ikke med å kalle det idiotisk pisspreik fordi vi alle vet at det er idiotisk pisspreik. Vi vet det, og dere vet det. Vi vet også at dere mest sannsynlig er dumme nok, eller kjeder dere nok, eller begge deler, til å klikke på det idiotiske pisspreiket uansett, og dere kommer til å fortsette å gjøre det så lenge vi vifter med det idiotiske pisspreiket foran de store idiotiske ansiktene deres. Vil dere vite hvor mange klikk Miley Cyrus-saken fikk sammenlignet med den vi skrev om skogbrannene i Yosemite? Noe sånn som seks fantasillioner fler. Så dette er deres skyld, ikke vår.» står det blant annet i det fiktive leserinnlegget.

- Takk for sidevisningene Men det var, som sagt, ikke alle som fikk med seg at dette var ment som satire, og Artley så seg nødt til å rykke ut og forsikre om at det ikke var hun som hadde skrevet leserinnlegget som ble prydet med hennes navn og bilde.

- Til opplysning, jeg skrev ikke dette innlegget. Men jeg takker for alle komplimenter og tilbakeviser alle beskyldninger. Takk for alle sidevisningene, skrev hun selvironisk på Twitter, hvorpå hun spøkefullt utrykte et ønske om at The Onion hadde brukt et mer flatterende bilde av henne.

PS: Dagbladet skrev selvfølgelig også om Miley Cyrus' rumpegnikking under VMA. Men vi hadde det dessverre ikke som oppslag.