Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sluttpakker, mulige oppsigelser og kutt på 350 millioner hos TV 2:

- Vi vet ingenting

Store spekulasjoner rundt hvor harde kutt som legges fram i dag.

SKJEBNEDAG: Nyhetsanker Arill Riise beskriver usikkerhet blant de ansatte i TV 2. Foto: Kristin Støylen
SKJEBNEDAG: Nyhetsanker Arill Riise beskriver usikkerhet blant de ansatte i TV 2. Foto: Kristin Støylen Vis mer

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag legges den mye omtalte strategiplanen for år 2020 fram av TV 2-ledelsen, som i vår varslet at mediehuset skal spare inn 350 millioner kroner de neste årene.

Fra før er det kjent at 63 ansatte har søkt om og fått innvilget sluttpakke. Flere profiler forsvinner også fra skjermen, og ledelsen i kanalen er også i endring.

Overfor NRK P2 beskriver nyhetsanker Arill Riise i dag morges en spent stemning og stor usikkerhet rundt oppsigelser blant de ansatte.

- Vi vet ingenting. Det eneste vi vet, er at dette blir brutalt for mange av de ansatte, og at det blir en omorganisering. Antallet vet vi ingenting om, sier Riise til Kulturnytt.

Store spekulasjoner

Fram mot dagens møte har spekulasjonene gått høyt om hvorvidt TV 2-ledelsen må ty til oppsigelser for å komme i mål med kuttene, og hvor mange som dermed mister jobben.

Nettavisen skrev i går at ytterligere 60 må gå, i tillegg til de 63 som altså har tatt sluttpakke.

Sent i går kveld skrev bransjebladet Kampanje at tallet årsverk som totalt må vekk må ligge nærmere 150-200 for å klare de harde kuttene, altså et hundretalls oppsigelser.

Profiler forsvinner

Siden i sommer har det kommet en jevn strøm av meldinger om veteraner og andre kjente ansikter som forsvinner fra TV 2.

Nils Gunnar Lie har vært med siden starten i 1992, og skulle gå av med pensjon til neste år, men endte med å ta sluttpakke og takke for seg allerede denne høsten.

Også Jan Øyvind Helgesen, Signe Tynning og Jan Ove Ekeberg, alle profiler med lang fartstid både foran og bak kamera i kanalen, forsvinner ut.

Nyhetsanker Mah-Rukh Ali har meldt overgang fra TV 2 til jobb som distriktsredaktør i NRK Buskerud.

Også i ledelsen foregår det for tiden store omrokkeringer:

De siste ukene har blant annet kanaldirektør Trond Kvernstrøm takket for seg og blitt erstattet av Tryve Rønningen, mens økonomidirektør Maria Borch Helsengreen går fra TV 2 til konsulentbyrået Ernst & Young.

Mange spørsmål

Det er ikke bare de ansattes situasjon som er usikker før strategiplanen legges fram i Bergen.

Kursen for hele TV 2 skal stakes ut, og spørsmålene er mange:

Hvordan ser den økonomiske framtida ut? Hvordan blir de forskjellige avdelingene i Oslo og Bergen satt sammen? Hvordan ser TV 2 på rollen som kommersiell allmennkringkaster? Skal det fortsatt satses like stort på nyheter?

Det er fall i seertallene som er den direkte årsaken til at mediehuset må ty til innsparinger.

I 2008 hadde TV 2-kanalene en samlet markedsandel på rundt 30 prosent, men i fjor var tallet nede i 18. Blant annet har seertallene til store flaggskip som «Senkveld» og «Skal vi danse» falt dramatisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media