«Vi vet kor du bor»

BT-journalist truet av fotballpøbler.

(Dagbladet.no): Forrige uke skrev Bergen Tidende-journalisten en større artikkel om såkalte casuals i miljøet rundt fotballaget Brann.

Torsdag mottok han en truende epost med klar beskjed om å ikke skrive mer om miljøet hvis han ikke ville ha beina brukket, og natt til lørdag sto pøblene på døra hans og truet familien, skriver Bergens Tidende.

Malte på huset

Journalisten var ifølge bransjebladet Journalisten på et arrangement i regi av Nordiske Mediedager da kona ringte og fortalte at en gjeng maskerte menn sto utenfor huset deres.


- Da jeg fikk telefon fra kona stormet jeg over Torgallmenningen og kastet meg i en drosje. Hele veien hjem kjeftet jeg på sjåføren fordi han ikke kjørte fort nok. Da jeg kom hjem var gjengen borte og hadde malt trusler på huset vårt, sier BT-journalisten til Journalisten.

«Vi vet kor du bor» var malt på husveggen hans.

Journalisten beskriver opplevelsen som svært skremmende for kona og de to døtrene hans, som sov i telt i hagen bak huset da gjengen ankom.

Snart oppklart

REDAKTØREN: Bergens Tidendes sjefredaktør gjennom ti år, Einar Hålien, er glad for at politiet ser alvorlig på saken og forsikrer om at episoden ikke forhindrer avisas dekning av casuals-miljøet. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
REDAKTØREN: Bergens Tidendes sjefredaktør gjennom ti år, Einar Hålien, er glad for at politiet ser alvorlig på saken og forsikrer om at episoden ikke forhindrer avisas dekning av casuals-miljøet. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Einar Hålien, sjefredaktør i Bergens Tidende gjennom ti år, har aldri opplevd et lignende angrep på en journalist i staben. Han forsikrer om at episoden ikke vil få konsekvenser for BTs dekning av casuals-miljøet.


- Den får absolutt ingen effekt, men vi er svært oppmerksomme på eventuelle nye trusler og har tatt våre forholdsregler. Til de som står bak dette er det bare én ting å si: Slike handlinger stopper oss ikke fra å gjøre jobben vår, sier Hålien til Bergens Tidendes nettutgave.

Saken etterforskes nå av Laksevåg-politiet, som kaller episoden et brudd på ytringsfriheten.


Politiinspektør Tore Salvesen forteller BT at de har iverksatt en bred etterforskning, og mener det bare er et spørsmål om tid før gjerningsmennene blir identifisert.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med politiinspektør Tore Salvesen for en eventuell oppdatering.

«Vi vet kor du bor»