Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil at By:Larm skal være noe for alle

Oslo Ess vil gi tilbake til de hjemløse.

ARRANGERER GRATISKONSERT: Oslo Ess inviterer til gratiskonsert under årets by:Larm. Det koster ingenting å komme inn, men Bassist Knut-Oscar Nymo, Vokalist Åsmund Lande håper alle velger å kjøpe et eksemplar av =Oslo. Her på Youngstorget hvor konserten finner sted sammen med =Oslo-redaktør Anlov Peter Mathiesen.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ARRANGERER GRATISKONSERT: Oslo Ess inviterer til gratiskonsert under årets by:Larm. Det koster ingenting å komme inn, men Bassist Knut-Oscar Nymo, Vokalist Åsmund Lande håper alle velger å kjøpe et eksemplar av =Oslo. Her på Youngstorget hvor konserten finner sted sammen med =Oslo-redaktør Anlov Peter Mathiesen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag går den årlige, norske musikkfestivalen By:Larm av stabelen på Youngstorget i Oslo.

Men for noen kan festivalen by på noe annet enn festligheter.

- Vi bruker området her på Youngstorget, og slår opp telt der folk kanskje til og med bor. Da er det godt å kunne gi noe tilbake, sier bookingansvarlig i By:Larm, Joakim Haugland.

Samarbeid med Erlik Oslo Han snakker om Oslo Ess' initiativ, og samarbeid med stiftelsen Erlik Oslo. Sammen skal de holde en tre timer lang minifestival kalt BryLarm, som for første gang skal arrangeres under By:Larm på lørdag ettermiddag, med gratis inngang og suppe, og fri aldersgrense i P3-teltet.

- Vi vil at By:Larm skal være noe for alle. Det koster masse penger å dra ut på noe der en kveld, og hele Youngstorget blir kapret. Nå håper vi at det kommer mange selgere fra Erlik, og at mange vil kjøpe bladet, sier Oslo Ess-vokalisten Åsmund Lande.

Rockebandet har selv stått for booking av artister, men også invitert flere av de musikkinteresserte i Erlik Oslo til å holde egne opptredner under arrangementet.

Samarbeidet mellom bandet og Erlik Oslo klaffet ekstra bra da marsutgaven av =Oslo-magasinet gis ut dagen før konserten, 28. februar.

20 000 =Oslo-eksemplarer vil inneholde albumet til Oslo Ess «Alle hjerter deler seg», hvor all inntekt går til Erlik Oslo.

- Vi har fått mange forespørsler i snart ti år av mange forskjellige folk som vil selge ting gjennom selgerne våre, for det er en distribusjonskanal som ingen andre har. Oslo Ess' idé representerte noe annet enn de forespørslene vi har fått tidligere, sier Anlov Mathiesen, redaktør i =Oslo, og legger til at det betyr mye for stiftelsen at bandet er oppriktig ute etter å hjelpe de vanskeligstilte i Erlik Oslo.

God arbeidsdag Selv kjenner bandmedlemmene flere med rusproblemer. Åsmund Lande har laget en sang om en av dem.

- Vi kjenner folk som har hatt det tungt, og som har rusproblemer. Vi har en låt om fetteren min som er i det miljøet. Det er mange med rusproblemer i de fleste familier, og det berører på en måte alle på et vis, sier han, og legger til at det er viktig med åpenhet rundt temaet.

Men det viktigste som bandet ønsker å oppnå med arrangementet er å gi selgerne en god dag på jobben.

BRYR SEG OM DE VANSKELIGSTILTE: Vokalist Åsmund Lande inviterer til gratiskonsert under årets By:Larm og håper alle velger å kjøpe et eksemplar av =Oslo.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BRYR SEG OM DE VANSKELIGSTILTE: Vokalist Åsmund Lande inviterer til gratiskonsert under årets By:Larm og håper alle velger å kjøpe et eksemplar av =Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg håper de føler seg inkludert, at de får noe hyggelig musikalsk ut av det, at noen av de som spiller selv blir med, og at de får en følelse av hva denne gigantiske saken som tar over hele Youngstorget er for noe, sier Lande.

En av gutta som håper på å stå på scenen på lørdag, er selger Dovre Wessel. Han er ifølge ledelsen hos Erlik den flittigste brukeren av gitaren som henger på veggen på salgskontoret.  

- Jeg spilte på puber tidligere, og har spilt i mange år. Nå spiller jeg mest for meg selv, og bruker musikken for terapi, sier Wessel.  

Han sier han ikke vil ha noe problem med å opptre foran potensielt hundrevis av publikumere.  

- Jeg er ikke lenger nervøs for folk. Når ting har gått så langt bryr man seg ikke lenger, sier han.

Artistene som skal opptre under BryLarm er Oslo Ess, Honningbarna, Samsaya, Frøken Fryd, Michael Kron, Anton Ruud i Terapi og Comet Kid.

Om du ikke har mulighet til å komme, men likevel lyst på albumet eller til å bidra til Erlik Oslo, kan du sende en tekstmelding med «brylarm» til 2160 (koster 100 kroner, og går uavkortet til =Oslo og Brylarm).

VIL OPPTRE: Dovre Wessel selger =OSLO og skal delta på BryLarm 2014 på Youngstorget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL OPPTRE: Dovre Wessel selger =OSLO og skal delta på BryLarm 2014 på Youngstorget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart