Stortingshøring om kommersiell allmennkringkasting

- Vi vil gjerne fortsette med samme kraft, sa TV 2s Olav T. Sandnes

I kveld var det Stortingshøring om kommersiell allmennkringkasting, og TV 2 var på frierfot.

HØRING: I desember la kulturminister Linda Hofstad Helleland fram stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting. I kveld var det høring på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HØRING: I desember la kulturminister Linda Hofstad Helleland fram stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting. I kveld var det høring på Stortinget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2s administrernde direktør , Olav T. Sandnes, startet stortingshøringen med å vise et filmklipp fra TV 2s mange oppdrag den siste tida.

- Vi mener det bør være en avtale for mellom tre og fem år, og filmen viser hvorfor TV 2 ønsker å søke, sa Sandnes og la til:

- Vi vil gjerne fortsette med samme kraft i Bergen, men det haster med en avklaring. Dere har en krevende jobb med stort ansvar når dere behandler saken. Grip anledningen. Takk.

Under en åpen høring i Stortinget i kveld møttes representanter for TV 2, Amedia, Mediebedriftenes Landsforening og Schibsted for å gi sine høringsuttalelser til regjeringens stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting, som kom like før jul.

135 millioner skal årlig gis i statsstøtte som en kompensasjon for å levere allmennkringkastingsinnhold.

Nedbemanningsspøkelset

Medibransjen opplever hurtige forandringer, nå treffer de også TV 2.

- Om noen uker vil vi i TV 2 være mellom 100 og 150 færre personer enn vi var for noen måneder siden, sa Olav T. Sandnes , og la til:

- Nå diskuterer vi kommersiell allmennkringkasting. Mediemangfoldsutvalget skal i mars presentere en rapport som vil danne grunnlaget for generelle subsidieordninger for hele pressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer