LEDER

Vi vil ha dialog med Russland

Sånn vil vi at det skal forbli - og vil vil bidra på vårt, i dette tilfellet beskjedne, nivå.

IKKE FORNØYD:  Den russiske ambassaden reagarer på Dagbladets sak om Putin.
IKKE FORNØYD: Den russiske ambassaden reagarer på Dagbladets sak om Putin. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske ambassaden i Oslo reagerer på et oppslag i Dagbladet 16. februar med førstesidetittelen «Putin og fem andre kriser truer oss». I et leserinnlegg i Dagbladet 26. februar beskriver Den russiske ambassaden, ved presseattaché Andrey Kulikov, oppslaget som aggressivt, og han er forbløffet over «enkelte publikasjoners prinsippløshet» i sin jakt etter gode vinklinger på oppslag. Men, nei, vi er heller ikke prinsippløse i vårt forhold til Russland.

En tabloid førstesidetittel har selvsagt ikke en doktoravhandlings presisjonsnivå. Men det er god dekning for at Russland under president Putin oppfattes som en større trussel mot Norge og Vesten enn før. I artikkelen som er omtalt henvises det til annekteringen av Krim og krigen i Øst-Ukraina. Men vi kunne også henvist til PSTs ferske sikkerhetsvurdering som beskriver russisk overvåking av Norge som omfattende og aggressiv, og vi kunne henvist til økt russisk militær flyaktivitet i Østersjøen og i nord.

I Dagbladet er vi ikke alene om å registrere en annen og lavere terskel for å leke med krig. I Ukraina har Russland testet Vestens politiske grenser. I Syria har Russland testet sine våpen, blant annet krysserraketter skutt fra Kaspihavet. Russland har i Putins tredje presidentperiode dramatisk forbedret Russlands militære stridsevne. Dette er en utvikling det er grunn til å være bekymret for. For det er ikke krigsleker og stridsevne vi trenger mer av, men sikkerhet og gjensidig tillit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer