- Vi vil ha loff

Dagens barn har lest boka, hørt cd-en og sett videoen, likevel framkaller Karius og Baktus i levende live både latter og skjelvende nedovermunner. - Litt skummelt, men mest gøy, var konklusjonen etter gårsdagens forestilling i Frognerparken.

Snippen Teater spiller historien om Thorbjørn Egners tanntroll daglig, og nesten 1200 unger og foreldre har allerede sett den fæle tannbørsten kostet Karius og Baktus ut i en uviss framtid på havet i Frognerparken.

- Jeg synes synd på dem, jeg. Men det er jo synd på Jens også da, mener Amanda Mathilde Lind (7). Selv er hun ikke særlig flink til å pusse tenne sine, forteller hun, men det nytter ikke å skremme henne med tannlegen. Der har hun nemlig allerede vært.

- Og det var bare deilig, fastslår hun.

Snippen Teater har i ett år vært på turné med «Karius og Baktus», fra Steinkjer i nord til Skien i sør. Frede Snippen Gulbrandsen er teatersjef og instruktør, og avslutter ferden i Frognerparken før han vender nesa mot København og instruktørutdannelse fra høsten.

- Ungerne har jo sett dokkeversjonen til Ivo Caprino, og den er ganske skummel. Hos oss har det gått bra, de som blir redde blir stående i døra for å få med seg slutten. Egner fortsatt holder stand blant de yngste, enkelte dager har det vært så stor pågang i teaterteltet at det ikke har vært plass til alle, forteller Gulbrandsen.