GA OPP: Den tidligere miljøpolitiske talskvinnen for Høyre meldte i 2011 overgang til Miljøpartiet De Grønne. Stortinget.
Foto: © Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto
GA OPP: Den tidligere miljøpolitiske talskvinnen for Høyre meldte i 2011 overgang til Miljøpartiet De Grønne. Stortinget. Foto: © Mimsy Møller / Dagsavisen / SamfotoVis mer

Vi vil ikke ha Ernas Norge

Som miljøpolitisk talskvinne jobbet jeg lenge for å gjøre Høyre til et miljøparti. Jeg ga opp.

Meninger

Statsminister Erna Solberg går langt i å erkjenne en feilslått politikk i Dagbladet 1. august. Hun hevder at norske politikere har bortforklart problemene i stedet for å løse dem, og det går særlig på manglende satsing på realfag og teknologi. Når Erna skal beskrive løsningene for Norge, ser vi likevel ikke tegn til å erkjenne at oljesektoren må trappes ned for å gi rom for fremtidens fornybare samfunn. Hun har utlyst leteblokker i Barentshavet, vil flytte iskanten, og hun er fortsatt for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Ser hun ikke at dette vil bli økonomiske tapsprosjekter for Norge, i tillegg til at hun vil fortsette å koke kloden?

Som tidligere miljøpolitisk talskvinne for Høyre på Stortinget på 1980-tallet, har jeg i mange år arbeidet for å få Høyre til å bli et miljøparti. Den kampen ga jeg opp i 2011 og meldte overgang til Miljøpartiet De Grønne. Siden har jeg jobbet for å bygge opp et slagkraftig parti i Vestby kommune og stiller nå som ordførerkandidat.

Vestby MDG mener det grønne skifte må starte i kommunene. Vi vil samarbeide med de andre partiene for å gjøre kommunen vår til en foregangskommune for omstillingen til lavutslippssamfunnet. Vi vil ha en ambisiøs og forpliktende klima- og energiplan, klimaregnskap og stimulere til et grønt næringsliv. Togstasjonen ligger midt i sentrum, som vi mener skal bli Follos grønne knutepunkt. Det må bygges høyt og tett ved stasjonen, legges til rette for energismarte bygg, grønne tak og fasader, kulturarenaer, bilfrie gater, sykkel- og gangveier og et grønt lokk over jernbanen.

Den politiske situasjonen i Vestby er svært uforutsigbar. Fire av Høyres medlemmer i kommunestyret har meldt seg ut og dannet en bygdeliste i protest mot Høyre-ordføreren. MDG kan komme på vippen mellom blokkene, og vil da kreve å få kommunens første kvinnelige ordfører. Allerede har vi klart å påvirke de andre partiene til å ville ta større hensyn til jordvern og grønne verdier. Noen ny IKEA-sak, hvor et varehus får bygge på dyrket mark, er jeg derfor sikker på at vi ikke vil oppleve.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.