Vi vil kjempe mot større forskjeller

Selv i et så geografisk lite fylke som Akershus, og til og med i en så konsentrert bosatt kommune som Asker, er det store indre forskjeller.

Forskjeller i Asker og Akershus: Negative forskjeller kan gjelde både økonomiske og sosiale forhold, og de forsterkes når de får en geografisk dimensjon, skriver Jan Sandal. Foto: © Øystein Søbye / NN / Samfoto
Forskjeller i Asker og Akershus: Negative forskjeller kan gjelde både økonomiske og sosiale forhold, og de forsterkes når de får en geografisk dimensjon, skriver Jan Sandal. Foto: © Øystein Søbye / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At vi har små forskjeller i Norge, er en ekstra kvalitet som er av stor betydning for både trivsel, velfungerende samfunn og et effektivt næringsliv. Negative forskjeller kan gjelde både økonomiske og sosiale forhold, og de forsterkes når de får en geografisk dimensjon. For Arbeiderpartiet betyr kampen mot større forskjeller først og fremst satsninger på økonomisk utjevning, på fellesskapsløsninger og på samarbeid med frivillige organisasjoner.

Kommunene og fylkeskommunene har ansvaret for mange av de områdene som er viktigst for våre levekår, så vel velferdstilbud som tilrettelegging for næringsutvikling og bomiljø. Dette gjør at kampen mot større forskjeller må skje med stor kraft i både kommune- og fylkespolitikken.

Jeg er fylkes- og kommunepolitiker i henholdsvis Akershus og Asker. Her er det sterk vekst og stort press på boligmarked og infrastruktur. Uten meget bevisste holdninger til hva som fører til økte forskjeller mellom folk, kan høyt tempo i samfunnsutviklingen føre til at en velger «lettvinte» løsninger som avhjelper kortsiktige problemer, men gir strukturer som medfører mye større problemer på lengre sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.