STEMNING: Det finnes foreløpig ingen bilder fra filmen, som går i opptak i august. Men denne konseptskissen gir en pekepinn på stemningen i den kommende Sabeltann-filmen. Illustrasjon: Storm Films
STEMNING: Det finnes foreløpig ingen bilder fra filmen, som går i opptak i august. Men denne konseptskissen gir en pekepinn på stemningen i den kommende Sabeltann-filmen. Illustrasjon: Storm FilmsVis mer

- Vi vil lage barnas «Kon-Tiki»

Store ambisjoner for denne norske filmen, som fikk 15 millioner i støtte i dag.

(Dagbladet): Han har vært på teaterscener, TV-serier, tegnefilmer, tegneserier og dataspill. Til 25-årsjubileet i 2014 gjør Kaptein Sabeltann det uunngåelige spranget til kinofilm med levende skuespillere.

Ambisjonene for «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama», som i dag ble tildelt 15,2 millioner kroner i produksjonstilskudd og skal være ferdig til figurens 25-årsjubileum i 2014, er høye, ifølge produsent Frederick PN Howard i Storm Films. Totalbudsjettet er på 38,3 millioner.

- Litt spøkefullt har vi sagt at vi vil gi barna deres «Kon-Tiki», sier han til Dagbladet.

Nysatsing Sjørøveren som ble skapt av Terje Formoe i Kristiansand Dyrepark skal spilles av Kyrre Haugen Sydness i et manus av Lars Gudmestad, som tidligere har skrevet manus til filmer som «Hodejegerne» og «Kompani Orheim».

- Historien handler om jakten på en sagnomsust skatt, men er også fortellingen om en ung gutt som legger ut på sitt livs reise for å finne sitt eget opphav, sier produsenten.

Storm Films er selskapet som i sin tid lagde animasjonsfilmen «Slipp Jimmy Fri» og søsterselskap av studioet som gjorde visuelle effekter for «Max Manus», «Kon-Tiki» og «Halvbroren».

Sabeltann-filmen er en del av deres nysatsing på å utvikle egne spillefilmer.

Emmy-nominert regissør Howard sier den største utfordringen med å overføre Sabeltann til langfilmformatet er å yte figurens lange forhistorie rettferdighet i et format på halvannen time.

- Sabeltann-universet er stort, med mye materiale og musikk. Samtidig skal vi fortelle en helt ny historie i et nytt format som krever andre momenter og kvaliteter enn en tegneserie, teaterstykke eller et dataspill, sier han.

Det fortsatt ikke avklart hvor filmen skal spilles inn. Regissør blir Lisa Marie Gamlem, som tidligere blant annet har regissert «Lilyhammer»-episoder og «Mormor og de åtte ungene», som kommer til høsten.

Hun har vært nominert til Emmy for TV-serien «Ping Pong», og gullpalme i Cannes for kortfilmen «Kjøttsår».

Kanadisk tegneserieskaper Også tre kortfilmer er tildelt produksjonsstøtte av Norsk Filminstitutt i dag:

• Tordenfilm AS får 1.600.000 kroner til animasjonsfilmen «The Abscence of Eddy Table», med manus av den kanadiske tegneserieskaperen Dave Cooper.

• Hans Hansen film får 950.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen «The Final Frontier».

• Aurora Film AS får 900.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen «Langt fra borte».

SJØRØVER: Kyrre Haugen Sydness får hovedrollen som Kaptein Sabeltann. Han har tidligere spilt rollen i en TV-serie og på scenen i Kristiansand. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SJØRØVER: Kyrre Haugen Sydness får hovedrollen som Kaptein Sabeltann. Han har tidligere spilt rollen i en TV-serie og på scenen i Kristiansand. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer