DEBATT

Debatt: Lærerutdanningen

Vi vil selvsagt ha begge deler

Ja takk til både flere og bedre lærere.

SER LÆRERYRKET BLIR MER ATTRAKTIVT: Statsråd Iselin Nybø fra Venstre.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SER LÆRERYRKET BLIR MER ATTRAKTIVT: Statsråd Iselin Nybø fra Venstre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Aldri før har flere kvalifiserte søkere fått tilbud om studieplass innenfor lærerutdanningene. Opptakstallene til høyere utdanning, som ble presentert i forrige uke, viser at mye går rett vei når det gjelder rekrutteringen av dyktige lærere til klasserom over hele Norge.

Lederen i Dagbladet 24. juli understreker at regjeringens tiltak for å gjøre læreryrket attraktivt virker, men er samtidig bekymret for at vi kan ende opp med store geografiske forskjeller når det kommer til lærernes kompetanse. Det er jeg også bekymret for, og nettopp derfor har regjeringen allerede satt i gang flere tiltak for å forhindre dette. Dagbladet spør også om elevene skal ha flere eller bedre lærere? Vi vil selvsagt ha begge deler.

Både barnehagelærerutdanningen, grunnskolelærerutdanningen for 1.-7. trinn og lektorutdanningen har en økning i antall utsendte studietilbud. Dette er gode nyheter som viser at læreryrket har blitt mer attraktivt.

Alle elever, uavhengig av hvor i landet de bor, skal møte en dyktig og trygg lærer i klasserommet. Ferdigutdannede lærere får nå nedbetalt deler av studiegjelden sin, og mest hvis de tar jobb i nord. Rett før sommeren varslet vi også en ny forsøksordning som skal bidra til at flere dyktige personer med undervisningserfaring får formell lærerkompetanse i Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer