DEBATT

Salg av kommunale boliger:

Vi vil stanse videre salg av Hagegata 31

Skal vi lykkes med å skape gode oppvekstvilkår for barn, må vi legge til rette for at familier som ønsker det kan få bli i sine hjem over tid.

HAGEGATA 31: SV vil stanse videre salg av kommunale leiligheter i Hagegata 31, skriver ordfører Marianne Borgen (bildet) og bystyremedlem Ivar Johansen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
HAGEGATA 31: SV vil stanse videre salg av kommunale leiligheter i Hagegata 31, skriver ordfører Marianne Borgen (bildet) og bystyremedlem Ivar Johansen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et åpent brev fra Helge Renå, Sahra Hassan og Bjarte Breiteig på vegne av beboere og foreninger på Tøyen blir vi oppfordret til å stoppe salget av kommunale leiligheter i Hagegata 31. Den oppfordringen tar vi.

Vi vil gjerne takke beboerne på Tøyen for at de bryr seg om nabolaget sitt. Deres råd og innspill er og har vært viktige for at vi skal kunne ta gode politiske beslutninger som angår bydelen.

Videre vil vi gi uttrykk for at vi fullt ut støtter deres forslag om å stanse videre salg av kommunale leiligheter i Hagegata 31. SV har derfor denne uka tatt initiativ overfor de andre byrådspartiene om å fremme et slikt forslag i bystyret, og vi har stor tro på at vi skal lykkes med å det nødvendige flertallet.

Over mange år har det vært enighet om å få en bedre geografisk fordeling av kommunale utleieboliger, og at hele byen må tas i bruk.

I årenes løp har en uproporsjonalt stor del av de kommunale boligene blitt konsentrert i indre Oslo øst. Ingen områder i Oslo har hatt større tetthet av kommunale boliger enn området rundt Tøyen Torg. Noe som bekymret mange for noen år tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer