- Vi vil være tøffe!

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Tidenes råeste Melodi Grand Prix-tekst får du servert i beste sendetid i kveld på NRK1. Rappduoen To små karer bruker ord og uttrykk vi forbinder med helt andre enn barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MGP jr.-sangere er ikke som andre Melodi Grand Prix-artister. For mens den eldre garde holder seg til kjærlighetsrim og den slags, er de unge mer opptatt av gatespråket - i hvert fall i rappduoen To små karer.

Når den lårkortkledde jenta Erika Calmeyer entrer scenen, dansende foran Christoffer Borchgrevink Claussen og Nicolay Ramm, synger de greit:

...hun var faktisk helt rå/pynta opp fra topp til tå/det var derfor vi fikk stå/ja det var hun som lot oss gå/da hun endelig slapp oss ut/var vi hypre som sardiner/og vi hoppa rundt/som to små råkåte kaniner ...

Ville endre

- Vi lagde teksten etter at vi så filmen «Payback» med Mel Gibson. De fleste rappere banner. Vi er veldig fan av Klovner i kamp, og de bruker mange stygge ord. Vi vil være like tøffe som dem, sier rapperen Nicolay Ramm i To små karer.

Faren til Nicolay Ramm, Nicolay L. Ramm, forteller at gutta kviet seg litt for å vise teksten til foreldrene.

- Da gutta ble valgt ut til å delta på den norske MGP jr-konkurransen, tilbød vi oss å endre litt i teksten, men NRK ville ha den som den var. Vi synes jo den er litt frisk, men vi er vant til det, sier Ramm senior.

Mammaene smilte litt beskjemmet da gutta flesket til med sitt friske språk under prøvene. - Men såpass må vi tåle, var gjennomgangstemaet fra foreldrene.

«Helt grei»

Artistformidler Trond Myhre er i København i anledning MGP jr. Han har følgende å si:

- Så lenge folk ligger med hverandre kl 20.15 på «Big Brother», synes jeg teksten til To små karer er helt grei. Barn påvirkes av den virkeligheten de lever i.

«Helt rå»

- De norske gutta er helt rå. Jeg så den norske finalen og visste at de kom til å vinne. De har en helt sinnssyk utstråling på scenen, sier Elisabeth «Bettan» Andreassen.

«Grand Prix-dronningen» har ikke hørt så nøye på tekstene til 13-åringene.

- Det er jo rapp, da. Dessuten må de jo få synge om det som opptar dem.

«Strålende»

Hanne Krogh synes guttas låt er strålende.

- Jeg har lest teksten og den er rå. Jeg synes det er utrolig bra skrevet og ønsker dem all mulig lykke til i dag. For øvrig burde begge slynglene hatt husarrest, sier Hanne Krogh. Tidligere Grand Prix-programleder Øystein Bache har følgende kommentar:

- Jeg synes det er stilig, jeg! Men dette er jo en tekst til juniorenes Grand Prix. Da er jeg umiddelbart utenfor målgruppa. Jeg vil ikke synge sangen for ungene mine, men jeg tror nok den treffer målgruppa.

«Trist»

President i den norske Grand Prix-klubben, Kato M. Hansen, er ikke like happy.

- Dette er kjempedårlig, usmakelig og idiotisk. Det er helt forkastelig å slippe dette igjennom. Heldigvis er ikke dette ekte Grand Prix, sier president Hansen. Han skal likevel følge finalen i kveld.

TØFFE I TRYNET: Christoffer Borchgrevink Claussen (t.v.) og Nicolay Ramm i rappduoen To små karer byr på tekster du aldri har hørt i noen GP-sammenheng. - Alle rappere banner og bruker stygge ord. Vi vil også være tøffe, sier de til Dagbladet.
SÖTA SYSTER: Svenske Sofia stiller med låta «Superduperkillen».
APOSTROFER: Danske Morten stiller med «Du er ik' som de andre pi'r».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer