- Vi vinner ikke!

Verken Kvelertak eller Serena-Maneesh har tro på at de kan hamle opp med Robyn i Nordic Music Prize.

NOMINERT: Kvelertak skal kjempe om Nordic Music Prize i februar mot ni andre nordiske band. Men vinne, det tror de ikke de gjør. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix .
NOMINERT: Kvelertak skal kjempe om Nordic Music Prize i februar mot ni andre nordiske band. Men vinne, det tror de ikke de gjør. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix .Vis mer

(Dagbladet): En ny nordisk musikkpris for årets beste album skal deles ut for første gang under Bylarm i februar.

Kvelertak, Susanne Sundfør og Serena-Maneesh er nominert fra Norge og skal konkurrere mot ni andre nordiske band og artister - deriblant svenske Robyn.

Erlend Hjelvik, vokalist i Kvelertak, tror imidlertid ikke det hardtspillende bandet fra Stavanger klarer å snyte det svenske popfenomenet for prisen.

- Jeg tror nok ikke vi kommer til å vinne, selv om de selvfølgelig er kjekt å blir nominert. Vi er ikke den type band som bruker å vinne slike priser som dette, sier Kvelertak-vokalisten til Dagbladet.

Knallkritikker Bandet har opplevd et eventyrlig 2010, blant annet med knallkritikker for debutalbumet som kom i vår.

INGEN VINNERAMBISJONER: Emil Nokilaisen i Serena-Maneesh sier at han er glad for å være nominert, men ikke har ambisjoner om å gå til topps. Foto: Morten Andersen
INGEN VINNERAMBISJONER: Emil Nokilaisen i Serena-Maneesh sier at han er glad for å være nominert, men ikke har ambisjoner om å gå til topps. Foto: Morten Andersen Vis mer

Det er dette albumet som har gjort at juryen har valgt dem ut til å være blant kandidatene som kan vinne prisen og nesten 160 000 kroner. Hjelvik har imildertid et annet norsk band som favoritt til å forsvare de norske fargene i prisutdelingen.

- Jeg tipper at Robyn vinner, men håper på Serena-Maneesh.

- Tyngde Emil Nikolaisen i Sereena-Maneesh har imidlertid ikke spesielt tro på at han kommer til å huke med seg Nordic Music Prize i midten av februar.

- Jeg synes det er greit med en litt mer dyptpløyende pris som sikter seg inn utenfor det kommersielle markedet - og juryen har troverdighet og tyngde. Derfor er jeg ekstra glad for å være nominert til denne prisen. Men jeg tror nok ikke vi vinner, forteller Nikolaisen, som er nominert med albumet «S-M No 2: Abyss In B Minor».

Svenskeprofitt Musikksjefen i P3, Mats Borch Bugge, mener at det ligger prestisje i å vinne den nordiske albumprisen selv om den er helt ny.

- Det som er moro med denne prisen er at vi endelig kan profittere litt på svenskenes anseelse internasjonalt. Når alle de nordiske landene slår seg sammen til en musikalsk storregion, kan denne prisen også skape ringvirkninger utenfor Norden, sier Borch Bugge.

PRISNOMINERT: Susanne Sundfør er den tredje norske artisten som er nominert til årets nordiske album. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRISNOMINERT: Susanne Sundfør er den tredje norske artisten som er nominert til årets nordiske album. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han mener det er essensielt for prisens anerkjennelse at den også får oppmerksomhet utenfor Norden.

- Jeg tror at Nordic Music Prize, i større eller mindre grad, kan være med å bygge Norge som popnasjon. Men det fordrer at dekningen av prisen også når utenfor Norden.