DEBATT

Vi vinner kampen mot ekstremisme

Miljøet rundt «Profetens Ummah» ligger nede med brukket rygg og høyreekstremister mangler lederskikkelser og en samlende ideologi.

20120921, Oslo . Hyllet terroristen utenfor den amerikanske ambassaden,  Ubaydullah Hussain.   gruppen « Profetens Ummah », som han er talsmann for Foto : Sara Estiri/ Dagbladet
20120921, Oslo . Hyllet terroristen utenfor den amerikanske ambassaden, Ubaydullah Hussain. gruppen « Profetens Ummah », som han er talsmann for Foto : Sara Estiri/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Siden våren 2012 har over 100 muslimske ungdommer reist som fremmedkrigere til Syria. De aller fleste har valgt å slutte seg til den ultra-brutale «islamske staten» og det var spesielt perioden mellom 2013 og 2014 at situasjonen var fullstendig ute av kontroll. Av disse over 100 ungdommene har de fleste hatt en eller annen tilknytning til organisasjonen «Profetens Ummah» her i Norge.

I slutten av 2014 kommer regjeringen ut med «handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme» som blir startskuddet for det intensive forebyggende arbeidet som blir lagt ned av et bredt spekter av organisasjoner, kommuner og sentrale myndigheter i 2015. Samfunnet går fra å være en gjeng med hodeløse høns som stort sett snubler i egne ben i desperate forsøk på å drive brannslukking, til å bli et veloljet maskineri med klare arbeidsoppgaver og godt tverrfaglig samarbeid som utfordrer de ekstreme miljøene på alle nivå.

Det ekstreme islamistiske miljøet rundt «Profetens Ummah» går fra å ha tilnærmet fritt spillerom i samfunnet til å bli nærmest bombardert av samtlige aktører med aksjer i samfunnet. De blir utfordret av moskeene, de blir utfordret av påtalemyndighetene og arbeidet med radikalisert ungdom går fra å være en håpløs oppgave der man stort sett opplever å møte veggen, til å bli utført nesten med militær presisjon og en høy andel av vellykkede inngripener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer