Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vi visste ikke hva vi skrev under på

Plutselig frontet de Apples nye storlansering.

HEMMELIGSTEMPLET: Norske Lemâitre visste ikke hva de skrev under på da de signerte en kontrakt med Apple. Foto: pressebilde/Lemaitre
HEMMELIGSTEMPLET: Norske Lemâitre visste ikke hva de skrev under på da de signerte en kontrakt med Apple. Foto: pressebilde/Lemaitre Vis mer

(Dagbladet:) For tre uker siden fikk den norske bandet «Lemâitre» en telefon fra teknogiganten Apple. 

- Vi fikk en forespørsel fra Apple om de kunne bruke låten, men det var også alt vi fikk vite, forklarer Ulrik Lund som sammen med Ketil Jansen utgjør elektronikaduoen og fortsetter: 

- De var veldig vage hva den skulle brukes til, og vi måtte signere en hemmeligstemplet kontrakt.

Lite viste Oslo-guttene om at låten «1:18» fra debut-EP'en «The Friendly Sound» kom til å bli brukt til en lansering hele teknologiverden har ventet lenge på, nemlig lanseringen av Appels nye iPhone, iPhone 5c.

- Ganske sykt
I går slapp omsider selskapet reklamesnutten på sitt eget nettsted og offisielle YouTube-konto. Først da visste de to guttene omfanget av kontrakten de inngikk. 
  
- Det er jo ganske sykt. Apple er et av verdens største varemekerker, så det er jo veldig kult for oss at de vil bruke vår musikk. I tillegg er det jo en veldig kul video, påpeker Lund.

Nå håper oslobandet at mange ser videoen som kom ut samtidig som det nyeste medlemmet i den fasjonable Apple-familien ble lansert. 

- Jo flere som får høre musikken vår, jo bedre er det jo for oss. 
 
- Det gir oss mange muligheter på  det internasjonale markedet. Vi har allerede merket oss at mange har sett videoen, og har fått en del tilbakemeldinger allerede. Det er kult, sier 22-åringen på telefon til Dagbladet.  

Allerede har over 200 000 mennesker klikket seg inn på videoen du kan se øverst i teksten.

Lite penger i kassa
Samarbeidet med det multinasjonale selskapet bidrar også til penger i kassa for duoen, men skal vi tro Lund er det ikke snakk om de store summene:

- Vi vil jo gjerne får musikken ut til så mange som mulig, og dette er en god mulighet til det. Det vet de også, så det er ikke så mye penger i det som man skulle tro, sier han uten å kommentere eksakt hvor mye guttene tjener på samarbeidet med Apple. 

Gutta har i et tidligere intervju med Dagbladet uttalt at det er «viktig å gi bort musikken».

På verdensturnè Høsten er allerede fullbooket for den populære Oslo-duoen. I november legger guttene ut på en omfattende verdensturnè. Første opptreden holder de i Paris 19. november før de reiser videre til flere europeiske storbyer. I slutten av november reiser til Australia for å opptre under Stereosonic-festivalen, sammen med verdensstjerner som David Guetta og Calvin Harris.

Samtidig skal 22-åringene jobbe med sin femte EP, som slippes 30. desember.

Bandet ble etablert i 2010, og året etter ble de kåret til Ukas Urørt på NRK P3 og deltok i Urørt-finalen. 

Les Dagbladets anmeldelse av Lemaitres siste EP her.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 333847136


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling