Vibeke Løkkeberg lager film om 22. juli

Sier det er stor interesse for filmen internasjonalt.

RESEARCH I RETTSSALEN: I dag og i går har filmskaper Vibeke Løkkeberg vært blant tilhørerne i rettssalen i Oslo tingrett. Hun vil lage film om 22. juli-terroren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RESEARCH I RETTSSALEN: I dag og i går har filmskaper Vibeke Løkkeberg vært blant tilhørerne i rettssalen i Oslo tingrett. Hun vil lage film om 22. juli-terroren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vibeke Løkkeberg har fulgt rettssaken mot Anders Behring Breivik fra tilskuerbenken i Oslo tinghus de siste to dagene. Hun planlegger en film om terrorhandlingene 22. juli i fjor.

- Jeg har gruet meg veldig for å komme så nær. Så langt har jeg fulgt rettssaken på TV, først nå følte jeg meg klar til å være tilstede i rettssalen, sier filmskaperen til Dagbladet.

Hun har tidligere sagt at hun vurderer å lage film om 22. juli, men at hun har vært usikker. Nå er det på det rene at filmen blir noe av. Løkkeberg har mottatt prosjektutviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt og har søkt om ytterligere midler fra stiftelsen Fritt Ord.

Stor interesse - Jeg mener det for fremtiden må finnes en film om denne historiske hendelsen, og at den bør lages i Norge. Jeg merker at det er stor interesse for prosjektet internasjonalt, sier hun.

For to år siden fikk Vibeke Løkkeberg mye oppmerksomhet for «Gazas tårer», som nå skal settes opp på kino i store byer i USA.

Løkkeberg sier hun vil videreføre denne filmens blanding av dokumentariske bilder og fiksjon i 22. juli-filmen, men ønsker ikke å gå inn på hvorvidt hun vil rekonstruere hendelser i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.