Vibeke Løkkeberg langer ut mot pressen i #Metoo-debatten: - Han vet at pressen beskytter ham

Filmregissør Vibeke Løkkeberg mener norske medier bør navngi dem som blir anklaget for seksuell trakassering.

SEXTRAKASSERING: Filmregissør Vibeke Løkkeberg mener norsk presse bremser #Metoo-kampanjen ved at mediene som hovedregel ikke skriver navn på personer som anklages for sextrakassering. FOTO: Kristin Svorte / Dagbladet
SEXTRAKASSERING: Filmregissør Vibeke Løkkeberg mener norsk presse bremser #Metoo-kampanjen ved at mediene som hovedregel ikke skriver navn på personer som anklages for sextrakassering. FOTO: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens debatten om sextrakassering har gått både i utlandet og i Norge, dukker stadig flere tilfeller opp, blant annet i norsk filmbransje og mediebransje.

Av etiske hensyn, rettsvernet og Vær Varsom-plakaten er norske medier tilbakeholdne med å identifisere personene som er anklaget for seksuell trakassering.

Det får filmregissør Vibeke Løkkeberg til å reagere.

- Pressen havner på feil side. Jeg mener dette er noe redaksjonene bør diskutere seg imellom, sier Løkkeberg til Dagbladet.

Den mye omtalte #Metoo-kampanjen har ført til at stadig flere saker om seksuell trakassering når mediene. Medier i Sverige og USA identifiserer de anklagede langt oftere enn det norske medier gjør, og Løkkeberg mener man bør følge deres eksempel.

- Så lenge man ikke navngir, vil gutta føle at jentene beskytter dem. Det er det vanlige, at offeret synes synd på bøddelen, når det kommer til stykket. Hun føler at hun står under ham. Og det er også det han forteller at hun gjør, med den handlingen han utfører, sier Løkkeberg.

Utsatt for trakassering

Hun nevner eksempler på at hun selv er blitt utsatt for seksuell trakassering. Blant annet at en mannlig sjef først rakket ned på henne og sa at han aldri ville ansette henne, før han deretter prøvde å kysse henne da hun begynte å gråte. Hun nevner også at hun har sett flere eksempler på grov sextrakassering opp igjennom karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer