Vibrering på PS3 likevel?

Sony inngår avtale som åpner for savnet funksjon.

(Dagbladet.no): Flere mener at Sony med sin PlayStation 3 tok et skritt tilbake når de droppet vibrering i håndkontrollene, slik vi har på PlayStation 2.

Grunnen til at dette i utgangspunktet ble droppet, er at Sony Computer Entertainment (SCE) ble saksøkt av Immersion for bruk av deres teknologi i PlayStation 2-kontrolleren DualShock.


PlayStation 3-kontrolleren Sixaxis ble derfor levert med en annen nyvinning, styring ved bevegelse - men uten mulighet for vibreringen som gjøre spillopplevelsen mer «virkelig».

SCE ble dømt til å betale Immersion 91 millioner dollar, men anket saken.

Inngått avtale

Nå er imidlertid de to partene kommet til enighet i retten, og Sony betaler Immersion hele summen. I tillegg vil de betale for bruk av teknologien i fremtiden, melder GameDaily BIZ

Dette samarbeidet åpner åpenbart for vibrering i blant annet PlayStation 3-kontrolleren, selv om ingenting er sagt om akkurat dette ennå, og på tross av at SCE tidligere har uttalt at det «ikke er mulig med vibrering sammen med bevegelsessensoren» - noe flere andre har tilbakevist siden.

- Vi er veldig fornøyde med å ha inngått et samarbeid med Immersion angående bruken av deres avanserte vibrasjons-teknologi. Vi ser fram til å jobbe tette med dem mens vi utforsker nye og innovative måter å bruke denne teknologien i PlayStation-produkter, sier Dave Karraker i SCE til GameDaily BIZ.

VIL VIBRERE? Sony har nå inngått en avtale med de som leverer vibreringsteknologi. Vil dette bety at PS3-kontrolleren kan vibrere likevel? Foto: SONY
VIL VIBRERE? Sony har nå inngått en avtale med de som leverer vibreringsteknologi. Vil dette bety at PS3-kontrolleren kan vibrere likevel? Foto: SONY Vis mer

- Tilbakelagt kapittel

- Vi er glade for at dette nå er et tilbakelagt kapittel. Vår nye avtale med SCE er spesifikt rettet mot å utnytte vår avanserte vibrasjonsmuligheter til fordel for PlayStation-spillerne, sier Victor Viegas, sjef for Immersion, til GameDaily BIZ.

- Nå ser vi fram til å sammen med Immersion utforske nye måter å bringe det største og beste utvalget av spillopplevelser til våre kunder, uttaler Kaz Hirai, sjef for SCE.

PlayStation 3 lanseres i Norge den 23. mars. Neste uke skal dessuten Phil Harrison i SCE holde en tale på Game Developers Conference i San Francisco, der det loves at en stor PS3-nyhet vil bli avslørt - kanskje har det noe med vibreringen å gjøre? Dagbladet.no vil uansett være på plass for å melde hjem om det som skjer.

KOMMER SNART:</B> PlayStation 3 lanseres i Norge den 23. mars.