Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Victoria frisk

Sveriges kronprinsesse Victoria er kommet over den problemfylte tiden da hun led av spiseforstyrrelser. En blid Victoria feiret 21-årsdagen hjemme i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå har jeg det kjempefint, sier hun i sitt første alene-møte med pressen. Kronprinsessen er hjemme fra USA for å feire 21-årsdagen 14. juli og nyte noen ferieuker i hjemlandet.

- Men alle går vel gjennom en vanskelig periode. Hos meg satt det her inne, sier hun og peker på brystet. Kronprinsessen sier det tar tid og gjør uendelig vondt å komme over spiseforstyrrelser. - Ikke bare hos personen selv, men også hos dem som er rundt henne. Men jeg har hatt en utrolig fin tid i USA, sier hun.

Avstand

Det var i januar at det svenske hoffet offentliggjorde kronprinsessens problem, og det ble besluttet at hun skulle avbryte studiene i Sverige og begynne ved Yale-universitetet på den andre siden av Atlanteren.

- De er jo vant til kjente personer. Vi annonserte ikke at jeg var der, og det gikk kjempefint. Det er veldig deilig å komme bort fra Sverige, få avstand til saker og ting.

Hun bor litt utenfor universitetsområdet hos gode venner av kongefamilien. Foruten geologi og fransk, har hun studert kunst.

Falske venner

I intervjuet med pressen forteller hun åpnet om det meste, bare ikke om mulige kjærester.

Men hun sier omgangen med guttevenner ikke alltid har vært det enkleste. Det finnes dem som vil synes i nærheten av Sveriges blivende dronning.

- Det er pinlig og jeg skammer meg på deres vegne. Det merkes ganske fort at det ikke meg som person de er interessert i, men alt rundt. De har forsøkt å utnytte meg, falske venner.

Nå skal hun nyte noen friuker med knekkebrød og andre ting hun har savnet i USA, men til høsten skal hun tilbake og fortsette studiene.

(NTB-TT)

HYLLET AV FOLKET: En blid og frisk kronprinsesse Victoria kom tirsdag hjem til Sverige for å feire 21-årsdagen. Hun ble hyllet av det svenske folk utenfor kongefamiliens sommerhus på Öland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!