Anmeldelse Victoria NRK

«Victoria» viser hvor ille det kan gå med tv-serier som presses ned i «Downton Abbey»-malen

NRKs nye søndagsserie.

NÆRT FORHOLD: Den unge dronning Victoria (Jenna Coleman) utvikler et veldig nært forhold til statsminister Melbourne ( Rufus Sewell) i tv-serien «Victoria».  Foto: NRK / ITV Global Entertainment
NÆRT FORHOLD: Den unge dronning Victoria (Jenna Coleman) utvikler et veldig nært forhold til statsminister Melbourne ( Rufus Sewell) i tv-serien «Victoria».  Foto: NRK / ITV Global Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det med britiske dronninger for tida? Bare en uke etter at Netflix slapp den kritikerroste dramaserien «The Crown», om dronning Elizabeth II, har NRK premiere på serien om tippoldemora Victoria. Begge seiler på en bølge av fascinasjon for den britiske overklassen, i kjølvannet av megasuksessen «Downton Abbey».

De beste av disse seriene kombinerer historiske hendelser med engasjerende relasjonsdrama, og får det til å føles ikke bare viktig, men også relevant og gjenkjennelig.

Dessverre viser «Victoria», fra «Downton Abbey»-produsenten ITV, at det er vel så lett å ende opp med det motsatte.

Tidlig superfeminist

Dronning Victoria førte dagbok fra hun var 13 år gammel og til hun døde som 81-åring i 1901. Det meste av dette er bevart, så serieskaperne har hatt en gullgruve av kildemateriale å bygge på. Mye er perfekt dramastoff: Attentatforsøk, politiske konflikter, sleipe slektninger, og ikke minst episk kjærlighet! Dagboka er full av lovord om «min kjæreste, kjæreste, kjære Albert». Paret fikk hele ni barn, til tross for at hun forteller at hun virkelig hatet å gå gravid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer