Vidar Busk & His True Believers

Store ord, men regn ihvertfall med unge Busk et godt stykke inn i det nye hundreåret. Han har utviklet seg enormt som gitarist, sanger og låtskriver (sammen med R.C.Finnegan og produsent Johnny Augland) bare siden den 50-tallsinspirerte jumpblues-debuten i 1997. Busk er en moden artist som våger å utfordre og utvikle sitt talent - inspirert av suksessen til The Brian Setzer Orchestra i USA.

Fjorårets plate var en forsmak, og her eksploderer han i en øredøvende rytmefest med tette blåsere, kor og artige samplinger. Bluesrøttene er mindre tydelige, derimot er han påvirket av alt fra r'n'b og jazz til temaer fra gamle politiserier og sci-fi-filmer.

Gitaristen Busk drukner noe i dette konseptet - men på den annen side blir f.eks. klassikeren «Harlem Nocturne» aldri den samme etter Busks beføling. Samspillet med vokalgruppa The Extraordinaires gjør de to smykkene «Shoot Ya Down» og «Two Hits And A Sneeze» til juveler, og bidrar dessuten til fin variasjon. Kanskje bobler det over på et par spor, men mest av alt bobler Busk & co av overskudd og trøkk i over 60 minutter. Sho' nuff!

OBS! La CD-en gå når du tror det er slutt...