Vidar Busk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vidar Busk er noe så sjeldent som en folkekjær gitarhelt fra nitti-tallet. Den helstøpte entertaineren har levd av å spille blues siden han allerede som 16-åring flyttet til USA for å spille med Rock Bottom. Han har spilt mellom hver bakke og berg, «det er vanskelig å si når den ene turneen slutter og når den neste begynner» sier han selv, og har på den måten bygget seg et solid grunnfjell av fans.

Vidar Busk var lenge et nisjefenomen forbeholdt bluesmenighetens innerste kjerne, men kan ikke sies å være et nisjefenomen lenger. Den sterkt jump-blues inspirerte debuten «Stompin' Our Feet With Joy» (1997) endte til slutt på 7 000 solgte eksemplarer, mens oppfølgeren «I Came Here To Rock» solgte 12 000. Så fikk Busk prisen for «Årets artist» under Spellemannsprisutdelingen i 1999, og lanserte seinere samme år «Atomic Swing», der han med med mer storband og mer show tok et langt skritt i retning ex-Stray Cats Brian Setzers stil.

I tillegg til å pleie sin egen karriere har Busk spilt sammen med en rekke andre norske musikere, bl.a. Jørn Hoel, Morten Harket og René Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer