Vidar Busk

Vidar Busk er noe så sjeldent som en folkekjær gitarhelt fra nitti-tallet. Den helstøpte entertaineren har levd av å spille blues siden han allerede som 16-åring flyttet til USA for å spille med Rock Bottom. Han har spilt mellom hver bakke og berg, «det er vanskelig å si når den ene turneen slutter og når den neste begynner» sier han selv, og har på den måten bygget seg et solid grunnfjell av fans.

Vidar Busk var lenge et nisjefenomen forbeholdt bluesmenighetens innerste kjerne, men kan ikke sies å være et nisjefenomen lenger. Den sterkt jump-blues inspirerte debuten «Stompin' Our Feet With Joy» (1997) endte til slutt på 7 000 solgte eksemplarer, mens oppfølgeren «I Came Here To Rock» solgte 12 000. Så fikk Busk prisen for «Årets artist» under Spellemannsprisutdelingen i 1999, og lanserte seinere samme år «Atomic Swing», der han med med mer storband og mer show tok et langt skritt i retning ex-Stray Cats Brian Setzers stil.

I tillegg til å pleie sin egen karriere har Busk spilt sammen med en rekke andre norske musikere, bl.a. Jørn Hoel, Morten Harket og René Andersen.