TILBAKE PÅ ETEREN: Vidar Lønn-Arnesen startet på karrieren med å lage piratradio og ble sett som for kommersiell da han begynte i NRK. Nå er radioringreven tilbake på lufta i Radio Vinyl. Foto: Lars Eivind Bones 
TILBAKE PÅ ETEREN: Vidar Lønn-Arnesen startet på karrieren med å lage piratradio og ble sett som for kommersiell da han begynte i NRK. Nå er radioringreven tilbake på lufta i Radio Vinyl. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

NRK og Vidar Lønn-Arnesen

Vidar Lønn-Arnesen:- Kan være farlig å pensjonere seg

Vidar Lønn-Arnesen er tilbake på eteren, 60 år etter at politiet stoppet hans piratradio. Dama som fikk piraten ansatt i NRK, er fortsatt med. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BÆRUM (Dagbladet): - Det er livsfarlig å bli pensjonist fra den ene dagen til den andre, sier Vidar Lønn-Arnesen (76) med overraskende bestemt tone i den velkjente radiostemmen.

Etter at han pensjonerte seg for 7 år siden, var tanken at kulle leve rolige dager hjemme på Jar og på hytta i Vestfold. Men den tidligere NRK-profilen hadde vansker med å være arbeidsløs.

- Jeg gikk ut døra på Marienlyst da var jeg 70 år, og i NRK er det over og ut når du er 70. Jeg hadde bestemt meg for at nok er nok. Men det er ikke sunt å slutte brått. Jeg tror det er fysisk og psykisk farlig ikke å ha noe å gjøre etter at du går ut med blomsterbuketten, sier han.

76-åringen som er kjent fra programmer som «Ti i skuddet», «Norsktoppen», «Da Capo!» og Barne-TV, fortsatte karrieren med å reise rundt i Norge og holde syngende «Da Capo!»-show for eldre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn