Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vidar og Wenche i Faithless-ræpp

TRONDHEIM (Dagbladet): Kraftig kulturkrasj i studio på Tyholt i NRK Petres Julehit-prosjekt i går: Maxi Jazz og Jamie fra Faithless lytter til Wenche Myhre og Vidar Lønn-Arnesen, som synger duett i en nykomponert julesang, kalt Julehiten 97.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maxi forsøker å komme i den rette julestemingen en regntung lørdagsettermiddag, før Faithless sjøl skal yte sitt bidrag til den samme julelåta.

- Det jævligste jeg har hørt, sier Jamie hoderystende, mens Maxi Jazz forsøker seg med ræpping til tradisjonelle norske juletoner fra Wenche og Vidar. Om det var vokalistene eller melodien Jamie mente, nei, det fant vi aldri ut av.

Minutter seinere er imidlertid de to Faithless-medlemmene direkte på lufta med sitt juleræpp-bidrag til Julehiten 97.

Definitiv julelåt


Petre-redaksjonen har nemlig tatt mål av seg til å lage den definitive julelåta dette året, og Petre-lytterne skal sjøl være med å bestemme hvordan det endelige produktet skal låte.

Dette er bakgrunnen:

I sommer satte Thomas Numme og Knut Folkestad seg ned i 30 graders varme, og laget tekst og melodi til Julehiten 97. Sammen med Roar Holten spilte de inn den første versjonen.

Den ble sendt i Petres Transitt 20. september.

- Reaksjonen lot ikke vente på seg, sier Thomas Numme til Dagbladet.

- Opplegget er at lytterne ringer inn og ønsker seg både instrumenter og artister. På den måten kan de sjøl være med på å utvikle låta etter sitt hjerte. Etter første avstemningen falt Knut og jeg ut, Roar ble igjen, men inn kom blant andre Postgirobygget. Den versjonen ble sendt lørdag for to uker siden.

På plate?

Lytterinnspillene skjer tirsdagen etter, og de førte til at Wenche og Vidar kom inn, sammen med strykere fra Trondheim Symfoniorkester, koret Acapellissimo og Faithless.

Julehiten 97 med disse artistene ble spilt i Transitt i går, og avstemningen skjer førstkommende tirsdag.
- Mener lytterne at dette er en dårligere versjon enn den som ble presentert for to uke siden, må kursen justeres, og artister faller ut, sier Thomas.

Siste og åttende versjon går lørdag 21. desember. Etter det Dagbladet forstår, kan det bli aktuelt å utgi det endelige resultatet på plate. Overskuddet vil gå til et veldedig formål.

Hele Norges coronakart