Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vidar Theisen er død

NRK-meteorologen sovnet inn i natt.

SOVNET INN: Meteorologen Vidar Theisen er død. Her er han fotografert foran værkartet i NRK i 1980. Foto: SCANPIX
SOVNET INN: Meteorologen Vidar Theisen er død. Her er han fotografert foran værkartet i NRK i 1980. Foto: SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Den folkekjære NRK-meteorologen Vidar Theisen (79) er død.

Han sovnet inn like før midnatt i går etter lang tids sykeleie, melder VG.

Vidar Theisen oppnådde kultstatus som værmelder på NRK i over 20 år, fra 1980 til han gikk av med pensjon i 2001. Så populær ble statsmeteorologen at han fikk sin egen fanklubb.

I 1989 var han også sjef for flyværtjenesten.

- Hardtarbeide og sterk familieperson Journalisten og pastoren Øyvind Kleiveland har skrevet den eneste biografien om Vidar Theisen.

Han er full av lovord om den avdøde statsmeteorologen.

- Han var hardtarbeidende, han var trofast og en sterk familieperson. Han har vist at han virkelig er en kjempe. Jeg har en enorm respekt for ham som person, sier han.

Kleiveland ble kjent med Theisen gjennom sønnen hans, Jens Ottar.

- Jeg traff ham senest tidligere denne måneden. Jeg vokste opp med Vidar, jeg var ikke gamle karen da han begynte på tv. Jeg husker han som den stille mannen, med den sterke kristne troen. Han var en intelligent, men skarpt troende mann.

- Ville lære bort om kristen tro I biografien Kleiveland har skrevet, kommer det fram at Theisen ønsket å bli meteorolog for å vitne om sin kristne tro.

- Vidar fikk en veldig stor bevissthet om at det gikk an å koble naturvitenskapen med kristentroen mens han studerte. En dag bestemte han seg for å gå til sjefene sine for å få bli værmelder på tv. Det han ikke sa var grunnen, som var at folk kunne lære mer om hans kristne tro og skjønne at de to kunne kobles.

Senere avkreftet Theisen at planen fungerte, ifølge Kleiveland.

- De var mer interessert i ham som person enn kristentroen og hva han sto for. Det var han litt skuffet over på slutten.
 
Husker fanklubben Kleiveland tror meteorologen vil bli husket best for stemmen sin og jobben han gjorde med værmeldingen.

- Vidar var i en egen klasse. Personlig vil jeg huske godt at han hadde sin egen fanklubb, som han fikk fordi han var en stille person som gjorde jobben sin.

Theisen etterlater seg sønnen Jens Ottar Theisen, en datter og flere barnebarn.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media