Video av Ylvis-brødrene går verden rundt.

Det startet som en spøk, men endte med 25.000 tilskuere og sendetid på BBC.

Ylvis brødrene Vegard (30) (tv) og Bård (27) Ylvisåker gjør stor suksess med musikkvideoen hvor de synger om Jan Egeland. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
Ylvis brødrene Vegard (30) (tv) og Bård (27) Ylvisåker gjør stor suksess med musikkvideoen hvor de synger om Jan Egeland. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Musikkvideoen Ylvis-brødrene laget om Jan Egeland og hans beskjedne heltemot, har allerede skapt stor interesse i utlandet.

Brødrene har allerede deltatt på et intervju med den amerikanske radiostasjonen «The World», som antas å ha over 3 millioner lyttere daglig.

Nå er det sendetid på den verdensomspennende radiokanalen BBC World som står for tur.

Ekte jubel Scenen i musikkvideoen med 25.000 jublende mennesker er ikke bedrag. Det er faktisk Ylvis-brødrene som står på scenen, omgitt av skrikende fans.

Brødrene hadde fått tilbudet om å varme opp for 80-talls bandet «Mods» på Viking Stadion, men takket nei i første omgang.

- Men så slo det oss at dette kunne bli utrolig kult å bruke i musikkvideoen, forteller Fredrik Dørum, produsent i Concorde Tv.

- Det endte opp med en bra scene i videoen, men jeg tror det var en del på den konserten som lurte på hva i all verden vi drev med, forteller Ylvis-brødrene til radiokanalen The World.

Over all forventning Fredrik Dørum forteller at de ikke har brukt mer ressurser på denne videoen enn de har gjort på tidligere tv-prosjekter i forbindelse med «I kveld med Ylvis».

Det at internasjonale medier viser interesse er ikke annet enn en stor bonus.

- Hensikten med videoen var ikke noen annen enn å hedre et menneske som vanligvis ikke får så mye oppmerksomhet i media. Jan Egeland er kjent, men ikke like gjenkjennelig som Jens Stoltenberg eller Jonas Gahr Støre, forteller han.

Krysser landegrensene Det var ikke Tv-Norge som tipset den internasjonale kanalen BBC World, de fant frem til musikkvideoen for egen maskin.

UNDER INNSPILLING: Bård og Vegard Ylvisåker under innspilling av radiointervjuet til The World. FOTO: Tv Norge
UNDER INNSPILLING: Bård og Vegard Ylvisåker under innspilling av radiointervjuet til The World. FOTO: Tv Norge Vis mer

- Emma Lydersen sendte videoen til meg på mail. Vi er tidligere kollegaer, men hun jobber nå for den norske utenriksministeren, forteller Andrea Crossan, produsent for The World.

Ikke de eneste Ylvis er ikke de eneste nordmennene som BBC har lagt merke til den siste tiden.

4. september sang den norske artisten Ane Brun en duett med Jamie Cullum på Radiokanalen BBC2.

Også en norsk produsentduo har blitt plukket opp av britene. De to bor nå sammen i London, og jobber med noen av verdens mest kjente artister.

Dette er Jan Egeland

- Født 12. september 1957 i Stavanger

- Medled av styret i International Crisis Group og Human Rights Watch.

- Norsk politiker i Arbeiderpartiet

- Tidligere spesialutsending for FNs generalsekretær.

- Tidligere journalist i Nrk, og aktiv i Amnesty International.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer