Video-speilrefleksene kommer

Vi har prøvd de første speilreflekskameraene som filmer video i HD-oppløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens vi for ti år siden gjerne puttet en filmrull med 24 bilder inn i kameraet, forventer vi nå at selv telefonen vår skal fikse både bilder og video med god kvalitet. Proffene derimot, har fortsatt brukt kameraer som enten tar stillbilder eller video, for å få dette i best mulig kvalitet.

Nå kan det snart være slutt på den tida også.

Det gode, gamle speilreflekskameraet er nå i stand til å ta opp video, og sågar i knivskarp HD-kvalitet. Fredag kom Nikon D90 i salg for 7500 kroner, et relativt rimelig kamera for den ivrige amatøren. Som altså kan ta opp film i HD-kvalitet, som det første i verden.

Kort tid etter at denne nyheten ble kjent lanserte konkurrenten Canon sitt EOS 5D Mark II. Et profesjonelt kamera med 21 megapikslers bildebrikke, og HD-video med enda høyere oppløsning og kvalitet enn Nikons D90. Riktignok blir det også langt dyrere, nærmere 24 000 kroner når det kommer i salg om et par måneder.

Vi har prøvd begge kameraene, og kan uten videre slå fast at dette er spennende nyheter for alle som liker å lage video.

Selvsagt vil det være fotografer som fnyser av et speilreflekskamera som tar levende bilder. For dette er vel ikke hva det er laget for?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer