Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Videoen av hunden Thor tar internett med storm: Vil bare sove i regnet

Dyrlegen må le, men finner en løsning.

(Dagbladet): Hunden Thor har sjarmert det danske folk etter at en video av ham nylig ble lagt ut på Facebook.

«Det er ikke alltid lett å være dyrlege hos Dyreværnet. Og slett ikke når 50 kg tunge Thor har bestemt seg for å sove - i øsende regnvær! Vår fantastiske dyrlege fant til slutt en løsning på det «vanskelige» samarbeidet.», skriver danske Dyreværnet på sin Facebook-side.

• Se den herlige videoen øverst i saken

- Vår dyrelege, Mie Cathrine Uhre, var på vei til å sette Thor tilbake på rommet sitt, men han valgte å legge seg ned midt ute på gårdsplassen - i regnværet. Selv om Mie prøvde å overtale ham med søte ord og klapp, ignorerte han alt. Hun måtte rett og slett løfte ham, det hjalp, skriver Helle Vendelbo, ansatt ved Dyreværnet, i en e-post til Dagbladet.

De ansatte syntes at videoen var så morsom at de valgte å dele den med sine 215 000 følgere på Facebook.

Med over en halv million visninger, og nærmere 2500 delinger, kan man si at Thor har fått stor oppmerksomhet på Internett det siste døgnet.

- Vi hadde slettes ikke forventet at videoen ville bli så godt mottatt. Foreløpig har den nådd ut til 1,2 millioner mennesker, skriver Vendelbo.

- Har dere opplevd dette før?

- Thor er en søt gutt som elsker at folk hilser på ham. Han pleier ofte å legge seg på gårdsplassen, for han har forstått at han ofte får litt ekstra kos og oppmerksomhet. Det blir kanskje litt mindre i når han er inne med de andre dyrene. Det er altså ikke første gang han ligger på gårdsplassen - han er en sta hund, skriver Vendelbo i e-posten.

Dyreværnet er en av danmarks eldste dyrevernsforeninger. De jobber med å finne nye hjem til dyr, samt tilbyr de også å passe private hunder i deres pensjonat.

Ettersom Thors tidligere eiere ikke hadde mulighet for å ha ham, er det nå Dyreværnet som passer på ham mens han venter på et nytt hjem.

Hvert år hjelper Dyreværnet flere hundre forsvunnede dyr tilbake til deres eiere og finner nytt hjem til omkring 1200 dyr.