Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Videoen av iskalde Johannes vokser raskere enn «The Fox»

Og får oppmerksomhet fra hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SOS-Barnebyers kampanjevideo, der gutten Johannes fra Moss sitter og fryser på en bussholdeplass i Oslo, har det siste døgnet gått som en farsott på internett.

Den har ligget høyt oppe på topplista på nettstedet Reddit.com, og har blitt omtalt i internasjonale medier verden over.

Og siden videoen ble lagt ut på nettstedet Youtube i går har den blitt sett hele 1.3 millioner ganger.

Til sammenligning ble Ylvis' megahit «The Fox» Sett 1.9 millioner ganger de tre første dagene den var tilgjengelig på nettstedet.

ABC News Informasjonssjef i SOS-Barnebyer, Synne Rønning, er fra seg av glede over all oppmerksomheten videoen har fått.

- Det er nesten ikke til å ta inn over seg for en liten organisasjon i Norge som er vant til mellom 1000 og 3000 treff på Youtubevideoene våre, sier Rønning til Dagbladet.

Hun sier at de det siste døgnet har fått henvendelser fra verden over.

- Den største henvendelsen i går kom fra ABC News. Så Diane Sawyer som leder World News viste filmen i går kveld. Den er også omtalt i flere store medier fra verden, blant annet Huffington Post, sier hun, og legger til:

- Det går rett og slett over all forventning. Det er utrolig flott at vi har klart å få satt søkelyset på barn i Syria, som var meningen med filmen.

Godhet Rønning er sikker på at all oppmerksomheten fører til økt oppmerksomhet rundt situasjonen til barna i krigsherjede Syria.

- Jeg tror virkelig vi får fram budskapet, og filmen treffer folk i magen. Jeg tror det handler om grunnleggende menneskelige egenskaper, nemlig at vi skal ta vare på hverandre når vi trenger det. Det er mange som har kommentert at videoen beviser at det er håp for menneskeheten, og at de har gjenvunnet troen på mennesket. Det er det fantastisk å bidra til, sier hun, og legger til:

- Vi i SOS-barnebyer opplever det daglig, og vi har mange støttespillere i Norge som vi vet bryr seg om barn, og viser det gjennom å gi, gjennom frivillighet, eller ved å arrangere aktiviteter for å samle inn penger. Så vet vi vet at det finnes.

Hele Norges coronakart