Videoen Thailand ikke får se

Kan koste 15 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den populære videonettsiden YouTube har vært blokkert i Thailand siden onsdag i forrige uke på grunn av videoer som hånet kongen.

Den første videoen, som ble postet på torsdag, viste biler av kongen dekket av graffiti, og manipulerte bilder av kongen med føtter over ansiktet - noe som er veldig injurierende for thaier, siden føtter er sett på som den skitneste delen av kroppen.

Klippet ble trukket tilbake, men ble fulgt opp av to liknende klipp. Videoen har en provoserende og fiendtlig tone.

Google, som eier YouTube, har nektet å fjerne videoene, men sier ifølge AP at de jobber med myndighetene for å finne en løsning på konflikten. De tilbyr seg å vise myndighetene hvordan de skal blokkere enkelte videoer i stedet for hele siden, skriver BBC News.

- Ingen respekt

- Dette er ikke en politisk sak. Du kan fornærme hvem som helst - statsministeren, andre ministre, meg selv, til og med foreldrene mine. Jeg ville ikke reagert, jeg ville ha tatt saken i retten. Men dette er noe som er uakseptabelt for alle thaier, alle skikkelige, patriotiske thaier, sier minister for informasjons- og kommunikasjonsteknologi, Sitthichai Pookaiyaudom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer