Videopremiere: Bertine Zetlitz - «Electric Feet»

DU lager handlingen i Bertines nye interaktive video. Se den her.

Oljesøl: I Bertine Zetlitz nye interaktive video kan også du få olje ut av nesa.
Oljesøl: I Bertine Zetlitz nye interaktive video kan også du få olje ut av nesa.Vis mer

(Dagbladet): I dag er det premiere på Bertine Zetlitz interaktive musikkvideo til låta «Electric Feet».

I videoen laster seerne selv opp egne bilder fra Facebook, og blir på den måten delaktige i handlingen.

Olje ut av nesa I videoen renner det olje ut av nesa både på Zetlitz, gjesteartist Samsaya, og personene som laster opp bilder. Men Zetlitz sier til Dagbladet at videoen ikke er miljøpolitisk motivert.

- Det er heller et bilde på det å bli for full av et eller annet. Rikdom, en tanke eller seg selv. Til slutt renner det over, sier hun.

- En ny virkelighet Zetlitz tror sosiale medier og ny teknologi blir viktig for utviklingen av musikkvideoformatet i tiden som kommer.

- Jeg synes det er nyskapende og veldig gøy. Det blir en helt ny virkelighet. Vanlige videoer blir plutselig veldig gammeldagse, sier hun.

Inspirert av Arcade Fire Tidligere har blant annet det kanadiske bandet Arcade Fire fått mye oppmerksomhet for sine interaktive videoer, og Zetlitz forteller at kanadiernes video «The Wilderness Downtown» var det som satte henne på tanken.

- Det var da jeg så den at jeg forsto hvor sterke interaktive videoer kan være. Jeg tror egentlig ikke det er noen grenser for hva man kan få til. Så får jeg bare håpe at folk er interessert i å få olje ut av nesa, sier hun.

Videoen til «Electric Feet» er laget av videokunstnerne Mathias & Mathias, og videoen ser du HER.