Videospill på kino

Her kommer det amerikanske studioselskapet Warner Brothers med sin første helaftens tegnefilm. «Det magiske sverdet - kampen om Camelot» er en ny variant av den gamle historien om Excalibur-sverdet og Ridderne av Det Runde Bord. På kino er det blitt en tungt fordøyelig blanding av Nintendo og Melodi Grand Prix, med mye påklistra sang og voldsomme visuelle effekter.

Både den stive og litt primitive animasjonen, i regi av belgieren Frederick de Chau, og de mange fullstendig groteske figurene, særlig den onde Ruper og alle hans mekaniserte følgesmenn, skaper en avstand til figurene som mest hensetter en til tidligere tiders barne-TV på TV3.

På TV kan man kanskje leve med det, om man ønsker det, men på kino blir det i voldsomste laget etter vår smak. Ifølge produsenten er dette en film til barn i alle aldrer.

Vi ser ikke helt hva som er så barnlig med dette. Det voldsomme er altfor voldelig og det sentimentale altfor sentimentalt.
I den norske versjonen gjøres det likevel utmerket innsats av ikke minst Jannike Kruse og Anita Skorgan i henholdsvis tekst- og sangtolkning av hovedrollen som Kayley, den heltemodige unge kvinnen som finner det forsvunne sverdet, og i andre roller Ola Fiellvikaas, Lasse Lindtner, Helge Winter, Ivar Nørve, alle i Harald Mæhles fine tekstinstruksjon.