Videre i kampen om CS-gull

Team Catch-Gamer til semifinalen i World e-Sports Games.

(Dagbladet.no): Da det ble klart at det norske laget Team Catch-Gamer skulle representere Norge i World e-Sport Games i Sør-Korea, garanterte lagleder Jonas «bsl» Alsaker Vikan at laget skulle ende opp på topp fem.

Dette genererte endel reaksjoner fra «Counter-Strike»-spillere i Skandinavia, som mente at Team Catch-Gamer ikke hadde en sjanse i havet til å hevde seg i konkurransen.

Nå har imidlertid det norske laget nådd målet, etter at de i går sikret seg en semifinaleplass i konkurransen, der premiepengene er på over to millioner norske kroner. Semifinalen ble sikret etter 13-2-seieren over finske astralis på de_train-kartet.

Se film fra kampen

- Det er klart vi er fornøyde. Vi har nådd målet vi satte oss før turneringen, et mål vi faktisk fikk mye kritikk for å uttale oss om. Nivået på lagene her er utrolig høyt, alle kan slå alle - så det kjennes veldig godt at vi er blant de 4 siste igjen i turneringen, forteller Alsaker Vikan, som nylig stilte opp på nettmøte her på Dagbladet.no.

• Se film fra kampen mellom Catch-Gamer og astralis

Catch-Gamer og det svenske laget Begrip har vunnet to matcher hver, så de må seg imellom avgjøre hvem som blir gruppevinner.

- Etter dette skal vi opp i semifinaler mot enten britiske 4 kings eller kinesiske Abitstrike. Nivået er så høyt denne sesongen at det ikke kommer til å spille særlig stor rolle hvem vi møter. Det blir utrolig tøft uansett, sier Alsker Vikan, og legger til:

TEAM CATCH-GAMER: fra venstre: Tore Aronsen, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan, Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm. Jonas Bro var ikke tilstede. Foto: Catch-Gamer
TEAM CATCH-GAMER: fra venstre: Tore Aronsen, Christian Wæraas, Jonas Alsaker Vikan, Geir Stian Svendsen, Thomas Rudstrøm. Jonas Bro var ikke tilstede. Foto: Catch-Gamer Vis mer

- Vi vet hvilke kart som skal spilles, og de som det konkurreres i her er vi flinke på. Likevel vil nok matchene avgjøres på hvem som er hetest på matchdagen - vi har trent mot alle lagene og alle er bra forberedt på kartene. Det er ingen overraskelser med tanke på scenarioene som spilles og vi trives godt på alle.

Fram med signaturpennen?

Laget er på plass i Seoul i Sør-Korea, der interessen for dataspill er enorm (noe mange av oss kunne se i den omstridte dokumentaren på NRK i går kveld).

- Seoul er en utrolig kul by, og vi trives kjempegodt. Vi bor på et hotell midt i sentrum så det er ikke langt til noe som helst. Det har vært lite autografskriving, vi spiller i studio på opptak uten live publikum denne gang - derfor har det blitt smått med det. Etterhvert som det drar seg til med finaler og lignende regner vi med å må stille for endel publikum og da må man nok fram med signaturen etterhvert, forteller Alsaker Vikan.

BADES I LYS: Det kreves konsentrasjon for å spille «Counter-Strike» foran tusenvis av tv-seere.