Vidundertøy

Vi har sett henne på film. Vi gråt av glede da hun var Bond-pike. Nå har hun blitt undertøysmodell.

Se vår bildespesial!

En rekke anerkjente skuespillere har de siste årene gått feil vei; fra et anerkjent arbeide på scenen til mer ned-på-jorda undertøys-visning. Det er selvfølgelig billigkjeden H&M som må ta skylda for dét, og en rekke bilulykker i snøfokka.

For undertøysmodeller i november er like bankers som jesu fødsel.

En nydelig svenske

I år er det den svensk-polske, nydelige skuespilleren Izabella Scorupco som viser undertøyet som klesgiganten håper vi legger under juletreet i år. Fotograf Michael Thompson har tatt eventyrinspirerte bilder av stjernen som nå klistres opp i stor format på et gatehjørne nær deg.

Dagbladet.no er opptatt av trafikksikkerheten, og gir deg derfor bildene her og nå. Sjekk vår bildespesial, som gir deg HM-modeller fra 90-tallet og fram til i dag.

Skjørt

Ifølge en pressemelding fra H&M er det den bohemske moteretningen som gjelder. Skjøre materialer, blonder og glitrende effekter er gjennomgangsdetaljene i undertøyet.

- Sesongens undertøy fungerer bra sammen med den moten som er nå som inkluderer mye tunikaer og mer løstsittende plagg, sier H&Ms designsjef Margareta van den Bosch.

Fargene går fra hvitt (eller «gnistrende vinterhvitt» ifølge H&M) til pasteller i blått og rosa. Vinrødt, plomme og svart er også viktige innslag.

Variasjonen på undertøyet er stor for å passe de forskjellige typene av topper og bukser som finnes i dag.

Det betyr at vi trenger hele ulike seks bh-typer fra konsernet i år. Foruten gode gamle push up, soft og spiler finnes «balconette» som visstnok løfter sakene og passer til utringede klær. «Formpresset» gir form der det mangler og «multi» har skulderstropper som kan varieres.

Har erfaring

At valget Izabella Scorupco trenger ingen forklaring. Men damen med kallenavnet Iza har erfaring.

Hun ble oppdaget som 17-åring av en svensk regissør som ga henne en rolle i «Ingen kan älska som vi» i 1988. Fra lokalt teenager-idol gikk hun til å bli suksessfull modell i Sverige og Europa.

I 1989 startet hun sin musikk-karriere med singelen «Substitute». Albumet «IZA» solgte til gull. I 1991 kom singelen «Shame, Shame», men i 1994 gikk hun tilbake til skuespilleryrket.

I 1995 spilte Iza i «Goldeneye». Akkurat nå er hun aktuell i Norge med framtidsfilmen «Reign of Fire» som har premiere på fredag.

Tildligere har H&M fått posørhjelp av folk som Cindy Crawford, Anna Nicole Smith, Bridget Fonda og Claudia Schiffer.

<B>UNDERTØYET SKAL SELGES:</B> Men er det noen som husker på å legge merke til det?
«GNISTRENDE VINTERHVITT»: </B> Ny, spennede farge oppfunnet av H&M.