Anmeldelse: Sturla Pilskog, «Penis. En håndbok»

Vier et kapittel til størrelsen

Urolog Sturla Pilskog har skrevet den ultimate populærvitenskapelige håndboka om menns stolte organ. Ja, du får vite hvem som har de største penisene i verden.

JIPPI: Ny bok forteller alt du trenger vite om penis, mener Dagbladets anmelder. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
JIPPI: Ny bok forteller alt du trenger vite om penis, mener Dagbladets anmelder. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Visste du at romerne hadde en egen penisgud, kalt Fascinus?

Og at verdens største pung veide nitti kilo, og Napoleons penis ble kappet av og rappet under obduksjonen?

Keiserens stolte organ havnet for øvrig hos en italiensk prest, og dukket opp på Sotheby's for noen tiår siden, men ingen bød på det som da var blitt redusert til en liten skinnfille.

Mens den amerikanske president Lyndon B. Johnson skal ha vært besatt av sin voluminøse manndom. Han ga den navnet «Jumbo» og skal ha dratt den fram i tide og utide, også da han under en pressekonferanse ble spurt om hvorfor USA gikk inn i Vietnam. Den lett primitive Johnson skal da ha hentet fram «Jumbo» og sagt «This is why».

Kan penis brekke?

Disse og utallige andre «fun facts», finner du i urolog og kirurg Sturla Pilskogs «Penis – en håndbok».

Det er et prakteksemplar av en populærvitenskapelig bok med etterrettelige, nyttige, oppklarende og kuriøse fakta om alt fra prostatabesvær, orgasme og ereksjon til omskjæring, potens og impotens.

Selv skriver Pilskog at han vil «rydde litt opp i det mannlige kjønnsorganene», for å gi engstelige menn anledning til å skille ufarlige plager fra mer alvorlige symptomer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.