Viestad klar for USA

Matskribent Andreas Viestad reiser snart på en omfattende lanseringsturné til tolv av de største byene i USA. Og i april kommer kokebokforfatteren på riksdekkende amerikansk fjernsyn.

Viestads bok «Kitchen of Light - New Scandinavian Cooking with Andreas Viestad» gis ut på det Manhattan-baserte forlaget Artisan.

Artisan er et underforlag til fagbokforlaget Workman Publishing, og redaktøren Pamela Cannon er ikke i tvil om at Viestads oppskrifter vil falle i smak «over there».

- Jeg tror amerikanerne er klare for å prøve nye mattradisjoner. Andreas' bok tilbyr ikke bare moderne tolkninger av klassiske skandinaviske retter, men gir også amerikanerne mulighet til å lære om skandinavisk natur og kulturarv, sier Cannon.

Intervjuer

Viestads bok er en av titlene Artisan satser mest på denne våren. Førsteopplaget er på 25000.

- Vi forventer å selge bra i det nordamerikanske markedet, sier redaktør Pamela Cannon.

Hjemme i Oslo sitter Viestad selv og planlegger lanseringsturneen.

Han er mer enn klar for å pushe sine oppskrifter i storbyer som New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago og Washington DC.

- Jeg regner med at det blir signeringer i butikker og besøk i bokkafeer. Og så er det om å gjøre å få til flest mulig intervjuer med lokale fjernsynsstasjoner og aviser, sier Viestad.

Gourmet magazine

Lanseringsturneen starter i mai og varer fram til 8. juni.

Før den tid skal Viestads 13 episoder lange matserie sendes på den riksdekkende tv-kanalen Public Television.

- Det er USAs svar på NRK. Episodene er på 30 minutter og skal sendes på kveldstid. Jeg er veldig spent på både boka og tv-serien. Det store Gourmet magazine skal trykke deler av boka. Redaktøren Ruth Reichl har lest den, og folka i forlaget sier at «she loves it», forteller Viestad.

UT PÅ TUR: Andreas Viestad gir deg hver lørdag oppskriften på det beste han vet i Dagbladets Magasinet. Nå skal hans oppskrifter forføre USA.