Vigdis Hjorth: Brøt med familien for rundt 30 år siden

Vigdis Hjorth snakker om det bitre familiefeiden i ny samtalebok.

SNAKKER UT: Vigdis Hjorth forteller om hvordan hun opplevde søsterens roman, i ny samtalebok. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SNAKKER UT: Vigdis Hjorth forteller om hvordan hun opplevde søsterens roman, i ny samtalebok. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Vigdis Hjorth snakker om sitt forhold til familien i en samtalebok som kom i dag. Boka er basert på samtaler med journalist Kaja Schjerven Mollerin, som er litteraturviter og tidligere redaktør i tidsskriftet Vinduet.

- Jeg har brutt med min primærfamilie for nærmere tretti år siden, og innenfor familien har vi ulike fortellinger om hva vi har vært med på, sier Vigdis Hjorth i boka.

Hun går ikke i detalj på grunnene til at hun har brutt med familien.

- Kjenner dem ikke

Hjorth vet ikke hvordan familien har forholdt seg til dekningen av boka de siste månedene.

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke kontakt med dem. Jeg brøt med dem for mange, mange år siden. Vi kjenner ikke hverandre, sier hun.

Arbeidet med boka «Vigdis, del for del» ble startet allerede i 2015, før den store debatten rundt Hjorths «Arv og miljø».

I romanen beskriver Hjorth en hovedkarakter som er til forveksling lik Hjorth selv, og som utsettes for incest av faren.

Som kjent kom lillesøster Helga Hjorth med romanen «Fri vilje» som svar på storesøsterens bok i august. I boka benekter hun påstander om incest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer